İKİNCİ EVLİLĞİNİ YAPANA BÜYÜK PROMOSYON DURSUN BEYDEN

  • 28.08.2021 13:35

ABD’nin Chicago kentinde yaşayan yeni evli çift Jamaika’da yaptığı düğüne katılacağını söyleyip gelmeyen davetlilere bozulmakla kalmadı, fatura yolladı! Gözükmeyip aramayan davetliler başlığı ile.

Onlara 18 Ağustos’tan itibaren bir aylık süre tanıyan Doug Simmons Facebook’ta şu mesajı paylaştı: “Bu fatura size düğüne katılacağınızı teyit ettiğiniz için yollandı. Bize gelmeyeceğinizi haber vermediğiniz için bu parayı borçlusunuz. Biz sizin için ayrılan yerlerin parasını önceden ödedik çünkü. Zelle veya PayPal aracılığıyla ödeme yapabilirsiniz. Lütfen bizimle iletişime geçin ve hangi yolla ödeyeceğinizi bildirin.”

Çiftin davetlilerinden para talep etmesi sosyal medyada etkileşim aldı. Jackie Barbosa, “Keşke bizim de aklımıza gelseydi böyle bir şey yapmak. Geleceklerini söyleyip gelmeyenler çok oldu ve onlar için en az 120’şer dolar para ödedik” yazdı. Bazıları ise ikilinin talebinin uygunsuz olduğunu savundu. Bunun sahte bir fatura, bir aldatmaca olduğunu düşünenler de oldu ancak değildi. 

Küçük bir işletmenin sahibi Doug Simmons meselenin ‘parayla ilgisi olmadığını’ belirterek kendisi ve eşinin davet ettikleri bazı kişilerin hayallerindeki düğünde yanlarında olmadıkları için büyük hayal kırıklığı yaşadıklarını söyledi.

Düğüne 100’ü aşkın kişinin katıldığını söyleyen Simmons şöyle devam etti: “Dört kez sorduk herkese. ‘Gelebilecek misiniz’ diye. ‘Evet’ deyip durdular. Düğün Jamaika’da olduğu için önceden ödeme yapmak zorundaydık. Ama herkesin sözünü tutmadığını gördük. Kimse beni arama veya bana mesaj atma zahmetine katlanmadı katılamayacaklarını bildirmek için. Tek beklentimiz buydu onlardan. Ama hem haber vermeyip hem de onlar için ödeme yapmamı beklemek çok yanlış.”

Bu haberi okumadan önce de  Baykal Wedding House sahibi Sn Dursun Baykal  ve  Avni Baykal bey’in daveti üzerine Amerikada ki oğullarının cemiyetlerine sahibi oldukları salonda iştirak ettik. Maşallah Düzce cemiyette akın etmişti. Araç park edecek yer yoktu. Allah hayırlı etsin. Fakat Sn Dursun Baykal davetlilere gelip her masada herkese herkesin duyabileceği şekilde İkinci evliliği düşünenler için birinci hanım dururken  ikinci hanıma düğün yapana bütün masraflar benden dedi. Herkes bir tebessüm etti. Bunu biz erkek davetlinin olduğu masada söyledi. Eşi ile cemiyete katılan davetlilerin yanında söyleyip söylemediğini bilemiyorum.

Fakat Dursun bey bir Karadenizli olarak nüktedan bir insan. Kendisi bir anısını anlattı. Aklıma geldikçe gülerim. Hac farizasından dönünce gelenlere hediyeler verirmiş.Tesbih.Seccade,Koku. Dursun bey bir pazarlamacıya Cumhurbaşkanının da cebinde devamlı taşıdığı küçük çakıdan hediye etmiş.

Başka biriside pazarlamacı arkadaşta meyve soyarken görmüş. Ne güzel çakı nereden aldın deyince Hacı Dursun beyden aldım demiş. Haç hediyesi. Dursun bey’e hacım haccın hayırlı olsun ziyaretine gitmiş. Gerisini ancak Dursun bey anlatabilir.

Ama bu evli iken ikinci eşine düğün promosyonun da ciddi idi. Karadeniz insanı ciddi olur.

Bir baba yiğit çıkıp ta bu benim ikinci evliliğim deyip hesabı Dursun bey’e fatura ederse şaşırmam.

Neticede bu ay cemiyet ayı. Maşallah Pazar günleri cemiyetler arası fır dönerken Avni Beyin oğlu Amerika’da ikamet ediyor muş. Davetiye alıp da gelmeyenlere e-fatura gönderirse şaşırmam. Netice de karadeniz insanı şakayı sever.

Ama Dursun beyin promosyonu harikaydı. Ben şahidim. Yüzlerce davetlide şahit.

Bir babayiğit aranıyor düğün hesabını Dursun beye ödettirecek. Faturalar gelmeden.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.