Kılıçdaroğlu’nun gençlik vaatleri çok güzel.

  • 9.09.2021 10:51

Kemal Kılıçdaroğlu çok iyi bir PR veya Danışmanlık Şirketi ile çalışıyor. Bu şirket biraz Ali Taran gibi kokuyor. Ali Taran Pek çok ajansta (Göreme Reklam, Taran Reklam, Erta Reklam, Tivi Reklam, Delta Ajans, Ajans Ada, Cenajans, Link Ajans, Pars McCann, Birleşik Reklamcılar, Merkez Ajans ve Ali Taran Creative Workshop) metin yazarı ve kreatif direktör olarak çalıştı. Ali Taran Cem Uzan’ı seçimlerde bir reklam çalışması ile26 Kasım 1992 tarihinde kurulan Genç Parti, beklenmedik bir şekilde 3 Kasım 2002 genel seçimlerinde %7,25 oy aldı. 

Şimdi Kemal Kılıçdaroğlu şimdiden seçim startını verdi. Ve Tayyip Erdoğan’ın karşısına aday benim dedi bence. Eski Genel Başkanı Cem Uzan’ın “Mazot 1 YTL olacak” vaadi diğer partileri de harekete geçirirken, liderler de her gittikleri yerde “mazot ucuzlayacak”, “1 YTL olacak”,”1 YTL’nin de altına inecek” vaadiyle çiftçiden oy istiyor. Çiftçi kadar siyasi partilerin hedefinde gençler de bulunuyor. Partilerin gençlere yönelik en önemli vaadini ise ÖSS sınavını kaldırmak oluşturuyor.

Siyasi partilerin hemen her dönem seçim meydanlarına taşıdığı vaatler arasında ise işsizlikle mücadele, terörle mücadele ve milletvekili dokunulmazlığının sınırlandırılması, bu seçimde de yine dile getirilen vaatler arasında bulunuyordu.

Kılıçdaroğlu’nu seçim vaatleri hepsi yapılabilir. Hepsi uygulanabilir. Hepsi bu iktidar tarafından 2 ay içerisinde hayata geçirilebilir vaatler.Ve Kemal Kılıçdaroğlu çalışmaları ile gençlerden daha fazla oy alma ihtimalı var. Birde geçen bir yorumda Cumhurbaşkanı’nın bir açılışta kurdelayı tutan bir afacanın kafasına vurduğu görüntüler de hiç güzel durmuyordu. Ben olsam o afacanı külliyeye davet eder gönlünü alırdım. Belki o afacan bir günoy kullanma yaşına gelirse Ak Parti’yi tercih eder diye.

Sn Kılıçdaroğlu;Türkiye’nin başına daha büyük belalar getirmesini önlemek için sığınmacı konusuna odaklanmak zorunda kaldığını belirten Kılıçdaroğlu, “İnanın, bunların felaketleri bitmiyor. İktidarı seçimle devralmamıza az zaman kaldı. Ortada bir enkaz var. Bu enkazı da toparlarız. Problemlerin daha da büyümelerini önlemek zorunda kalıyoruz. Onun için sizin dertleriniz haricinde başka meselelere de odaklanmak zorunda kaldık” dedi.

İktidara geldiklerinde gençlik için ilk 6 ayda yapacaklarını açıklayan Kılıçdaroğlu, 6 vaat sıraladı. Kılıçdaroğlu’nun 6 vaadi şöyle:

Gençlerin ilk cep telefonu ve oyun konsolu alımlarında ÖTV sıfırlanacak. İlk internet aboneliklerinden vergi alınmayacak ve indirimli paketlere ulaşmaları sağlanacak. 

KYK öğrenim kredisi borçları sıfır faizle yapılandırılacak. Faizsiz ve taksitli geri ödeme süreci işe başladıktan sonra uygulamaya konulacak.

Üniversiteye kayıt yaptıran 18 yaş üstü her gence kültür sanat etkinliklerinde kullanabileceği bin TL bakiyeli kart yada mobil uygulama tanımlanacak. Bu kart veya mobil uygulama, finansal teknoloji ürünü olacak.

Aile destekleri sigortasından faydalanan ailelerin çocuklarına kamuya personel alımlarında pozitif ayrımcılık yapılacak, mülakat kaldırılacak, zorunlu hallerde kamera kaydıyla mülakat olacak. Torpile kökten son verilecek. Yerel yönetimler de dahil kamuda ilana çıkılan her pozisyon için şeffaf kurallarla işe alım yapılacak.

Gençlerden pasaport çıkarma işlemi ya da yurtdışına çıkış harcı alınmayacak. 

Gençlerin alacağı ilk sıfır otomobilde ÖTV sıfırlanacak. 

“Sizden çalınanları telafi edeceğim. Yapacağım bunu. Biliyorsunuz değil mi? Yapacağım. İnanın bana gençler, geliyor gelmekte olan” ifadelerini kullandı.

Bence Kılıçdaroğlu çok doğru hamleler yapıyor.2023 seçiminin sonucunu gençler belirleyecek. Ve gençlere CHP yi eskiden diye başlayan örneklerle kendi partinize oy verdiremezsiniz.

Düzce Üniversitesini kazanan bazı gençler için Düzce’yi cazip kılmak için ne yapmalıyız. Kafa yormalısınız. Spor sokakta müzik yapan gençleri zabıtanın kovalaması Düzce Üniversitesinden Bilal Sonses gibi bir gencin çıkmasını engelleyemedi.

Gençler yeni söylenmedik inovatif vaatler duymak istiyor.

Ak Parti gençleri anlamıyor.Düzce Akparti teşkilatı gençlere yönelik çalışmıyor gençleri anlamaya çalışmıyor ve gençler eski seçmene benzemiyor. Kararı tiktok gibi 5 sn de veriyor. Benden demesi.
 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.