Erbakan, Türkeş, Özal, İnönü , Ağar, Pakdemirli ve diğer veliahtlar

  • 20.09.2021 11:05

Tanıdığım bir dostum facebook sosyal medya hesabından aşağıdaki gibi başlayan bir paylaşım yapmış. ’’Lanet virüs bi defol git artık. Dağ gibi adamı yedin.’’ Babayiğit delikanlı bir abimiz covid tedavisinde çekilmiş foto ile vefat haberini paylaşmış.

Hem baş sağlığı için hem de bir bilgi öğrenmek için arkadaşımı aradım. Baş sağlığı diledim. Arkadaşının aşı karşıtı olup olmadığını sordum. O da aşı olmadığını bu konuda sosyal medyada çıkan haber ve yorumlar dolayısı ile aşı olmayı düşünmediğini söyledi. Allah rahmet eylesin deyip telefonu kapattık.

Şimdiler de Yeniden Refah Partisi genel başkanı Fatih Erbakan’ın sözleri medyada geniş yer buluyor. Ama Turcovac aşısını olabilirmiş genel başkan.3-5 gözlü 3 kollu çocukların doğabileceğini söylemiş. Birde aşı karşıtı gazeteci Abdurrahman Dilipak’ı sürekli takip ederim.

Benim bu siyasette babadan oğula geçmeden dolayı çok büyük rahatsızlıklar yaşanacağını düşünüyorum. Dikkat ederseniz şu an dada siyasette babaları eski bakan milletvekili olan insanların çocuklar. Mehmet Ağar’ın oğlu Ekrem Pakdemirli’nin oğlu. Ben şahsen damat ekonomi bakanına da karşı çıkmıştım. Babadan oğula geçen bir milletvekilliği krallığı babadan oğula geçen bir parti genel başkanlığı var.

Babadan oğula geçen parti başkanlığı tarikatların kurduğu şeyhlerin genel başkan olduğu başkaNlar. Haydar Baş’ın oğlu BTP nin şimdi genel başkanı.Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal siyaset yaptı.İsmet İnönü’nün oğlu Erdal İnönü de sol bir partide başkan oldu.  Merhum Alparslan Türkeş’in oğlu Merhum Necmettin Erbakan’ın oğlu siyasette parti kurdu. Genel başkanlık yapıyorlar. Tuğrul Türkeş kurduğu partide başarılı olamadı. MHP den milletvekili oldu. En son Akparti de başbakan yardımcısı dahi oldu. Hatta Alparslan Türkeş’in bi oğlu aynı anda birisi MHP den bir diğeri Akparti’den milletvekili oldu. Pe ki neden liyakat deneyim liderlik vasfı vb.ne derseniz deyin aranmıyor. Sadece soyadı dolayısı ile.

Gazeteler haber yaparken de Erbakan markasının arkasına sığınarak Erbakan’dan önemli çıkış diye başlık atıp ayrıntıda yazarken gerçekleri yazıp Erbakan ismine verdiği faydayı ve zararı hesaplayamıyorlar.

Bir babadan olmayla onun başarısının arkasına sığınarak siyaset yapmak çapsızlığın en büyük uygulama biçimi.

Bu ülkede ülkeye seçilecek milletvekili hiç insan yetişmiyor gibi eski milletvekili ve bakanların çocuklarını milletvekili yapıyoruz. Akparti’nin Cumhurbaşkanı seçiminde Abdullah Gül’ün oylamasına katılmayan eski Demokrat Parti başkanı Mehmet Ağar’ın oğlu Tolga Ağar’ı milletvekili yapmasını kendime hakaret olarak algılıyorum. Ve yanlış buluyorum. Sedat Peker’in paylaştığı Mehmet Ağar ile ilgili durumlardan en fazla zararı Akparti görüyor. Niye görsün.

Bu pandemi Refah-Yol’ iktidarında olsaydı  Sn Erbakan aşı olmayın demezdi. Ama kendi çapları büyüklüğünde alternatif siyaset üretemeyen bu şahıslar sadece Hükümet düşmanlığı dolayısı ile Cumhurbaşkanı’na olan muhalefet görevlerini bir aşı karşıtı bir konum alıyorlar. Ve aşı olmayın diyorlar.

Bu hükumet zamanında pandemi çığrından çıksın hastaneler dolsun taşsın insanlar hastane koridorlarında nefes alamadığı için ölsün. Esnaf kapatılsın iflaslar çoğalsın, gıda tedarik zinciri kırılsın raflarda pirinç yağ bulunmasın. Belki 20 yıldır  Recep Tayyip Erdoğan’a oy veren insanlar bize bir şans verir diye avuçlarını oğuşturan çapsız siyasetçiler , bürokratlar ve gazeteciler var.

Allah’tan Sn Demirel’in ve Sn Ecevit’in çocukları yoktu.Yoksa bu bir silsile ile devam ederdi. Oğlunun oğlunun oğlu milletvekili.

Tamam Recep Tayyip Erdoğan’a muhalefet etmek için düşman olabilirsiniz ama millete aşı olmayın diyerek düşmanlığınızı anlayamıyorun.

Erbakan Hoca mezardan çıksa gelse derdi ki bilim diyorsa ve gelişmiş ülkeler bu aşıyı oluyorsa bizim de olmamız gerekiyor derdi. 

Ama bizim veliahtlar babalarının kemiklerini sızlata sızlata siyaset üretimi yapıyorlar. Sonra da vatandaş bunları siyaset çöplüğüne atıyor. Tuğrul Türkeş örneğini gördük.

İnşallah bir gün Basit ve Hür İnsanlar Parti’si kurulur. Ve geniş halk kitleleri bu siyasette söz sahibi olur yoksa babadan oğula toruna geçen bu düzen devam eder.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.