Köroğlu’nun Torunu Tanju Özcan..

  • 17.10.2021 12:53

 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, TRT ekranlarında yayınlanan 'Teşkilat' dizisindeki Köroğlu karakteri için TRT Genel Müdürlüğü'ne mektup gönderdi. Özcan "Köroğlu’nun adını Türk düşmanlarıyla, vatan hainleriyle iş tutan bir karakterle yan yana getirmek Bolu halkına hakarettir" demiş.

Çok doğru Tanju beye katılıyorum.

Fakat Köroğlu’nun torunlarının tüm Türkiye’de kendisine sığınan sığınmacıları Bolu’dan gitmesi için suya zam yapan bir belediye başkanı olarak hatta Türk misafirperverliğinin  kırılma noktalarından biri olan Delidumrul hikayesi gibi Bolu’da yaşıyorsanız bu sudan da içecekseniz o zaman size su milletimize 10 tl size 100tl demeniz gibi bir başkanlığa söze imza atmayacaktınız.

Sizde muhalefet adına CHP nin bolu beyliğine soyunup mazluma zulüm etmeyecektiniz.Bu konuda da çok üzgünüz. Hatta kırgınız.

Bir efsaneye göre Köroğlu'nu tek Yenebilen kişi Kiziroğlu Mustafa Bey'dir. Bunun üzerine aşağıdaki türküyü yazar.

Bir atı var Ala Paça

Peh peh peh

Mecal vermez Kırat kaça

Hey hey hey

Az kaldı ortamdan biçe

Ağam kim,

Paşam kim,

Nigar kim,
Hanım kim,

Kiziroğlu Mustafa Bey

Bir beyin oğlu

Zor beyin oğlu

Zor adamı bozar. Tanju bey sizi de yıkacak bir Kiziroğlu Mustafa bey çıkacaktır.

Yoksa hem mazlumun ahını al hem de bolu beyinin yaveri Köroğlu’na sahip çık. Siz bolu beyi olursanız insana zulüm ederseniz millet size sahip çıkar mı ama hak ve adaletten yana Köroğlu olun millette sahip çıkar Allah’ta.

Ayrıca TRT ‘ye yazdığınız yazıda çok doğru ve çok anlamlı.

Yıllarca Türk filmlerinin ne kadar uygunsuz adamı veya dalga geçilen adamı varsa RECEP, ŞABAN,RAMAZAN,HATİCE olarak isimlendirilip bilinç altında çocuklarımıza bu güzel isimlerin konulması engellendiyse ve buna  kimse bir engel olma girişiminde bulunmadı ise bu kadar İslami olarak kutsal olan  isimlerle dalga geçildiyse bu konuda KÖROĞLU’na sahip çıkmanızı ve eleştirinizi çok haklı buluyor ve size teşekkür ediyorum.

Bolu bey’i olmak değil Köroğlu’nun torunu olmak size yaraşır.

Yakışır. Köroğlu’nun adını Türk düşmanlarıyla, vatan hainleriyle iş tutan bir karakterle yan yana getirmek Bolu halkına hakarettir. Tanju Özcan’nı da kendisine sığınan zor şartlarda hayatta kalma ve tutunma mücadelesi veren sığınmacılara suyu on kat zamlı satan bir yönetici olarak mazlumlara ve mağdurlara zulüm eden birisi olarak anılması da Köroğlu’nun torunlarına hakarettir.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.