Sporda altyapı ve tesislerin önemi ve Bitexen Düzcespor zirve yarışı

  • 16.11.2021 11:13

Türk futbolunun altyapısını küçük şehirler ve futbol okulları sırtlamış durumdadır.

Kulüplerimizin çoğu futbola aşırı derecede önem verip futbolda da harcamalarını genellikle altyapılarına değil de yabancı oyunculara veya yurtdışında hazır yetişmiş gurbetçi oyunculara yönelik yapmaktadırlar.

Fakat olimpiyatlarda hepimiz okçuluk , boks ve güreşte hatta jimnastikte ciddi şampiyonluklar aldığımız unutuluyor. Düzce’mizden bile olimpiyatlara sporcularımız gitmekte.

Spora ve sporcuya yatırım kadar tesisleşmeye yatırım yapılmalı.

Spor'a para ve zaman harcamak gerekir ancak özellikle futbol pahalı bir spor dalıdır. Bir topun arkasında koşmak gibi görünse de bir ekip işi olduğu için yönetiminden, teknik heyet malzemeci ve sporcusuna kadar ciddi emek ve para isteyen bir sektör.

Oysa esasında altyapıya yatırım yapıp buradan yetişecek sporculara gerekli şansı tanıyarak onlara sabır gösterip, gelişimlerini sağlamak hem daha az maliyetli olacak hem de kulüplerin geleceğini de güvence altına çok verimli bir yatırım olacaktır. 

Ama kulüplerimizin çoğunun genel bakış açısı kısa vadeli ve günü kurtarmaya yönelik olduğundan altyapılara harcanacak parayı gereksiz bir harcama olarak görmekte ve altyapıdan yetişen sporculara şans tanıyıp, onlara gereken sabrı göstermeyi, gereken zamanı tanımayı göze alamamaktadır. 

Bu durumda da tabi ki ülkemizin trilyonlarca parası yani altyapıya harcanacak olan paranın kat be kat fazlası ne yazık ki yurtdışına gitmekte ve heba olmaktadır. Bu durum kulüplerimizin büyük çoğunluğunun büyük bir borç sarmalının içine girmesine de yol açmaktadır.

 Altyapı ve sporcu yetiştirme konusunda kulüplerimiz bu durumda olduğu gibi ne yazık ki çok fazla siyasi destekte görememekte.

4 büyük kulübümüze  halkımızın çok büyük destek verirken  bir çok kulübün olduğunu unutmamalıyız.

Siyasi destek derken de muhalefetinden iktidarına sivil toplum kuruluşlarına kadar destek olmak zorundayız.

Muhalefet iktidar olmak istiyorsa sporu görmemezlikten gelmemeli,  iktidar iktidarda sürekliliğini sağlamak için de spora ve sporcuya desteğini sürdürmeli. Spor bir şehrin dinamizmini harekete geçiren yegane aktivitesi. Ama futbol ve taraftarlar ciddi bir siyasi argüman.

Bu durum Kocelispor ve Sakaryaspor kulüplerinin siyasi destekler ile nasıl başarılar elde ettiğini bu kulüplerin başkanlarının sonra ciddi bir siyasi aktör olduklarını hepimiz görmekteyiz.

Ülkemiz sporundaki ciddi altyapı eksiklerinin giderilmesi için çok ciddi ve verimli yatırımlar yapılıyor. Ciddi tesisler ve kurumlar yapılıyor.

Tabi altyapıdan bahsedip de tesisleşme de altyapıdan bağımsız olarak düşünülemez. Burada da altyapılardaki durumdan farklı bir durum söz konusu değildir. Kulüplerimizin çoğu altyapıya ödenecek paraları olduğu gibi tesisleşme hamleleri için de yapılacak harcamaları gereksiz yapılacak bir masraf kalemi olarak görmekte ve yurtdışı kamplarına önemli paralar harcamaktadırlar.

Bu konuda da belediyeler ve iktidara ciddi görev ve sorumluluklar düşüyor.

Bir Topuk Yaylası tesislerine sezonunda yüzlerce yerli yabancı futbol kulübün antrenman ve eğitim yaptığı harika bir tesis.

Bitexen Düzce Spor da güzel Düzce’mizin yegane kulübü.

Bu günlerde göğsümüzü kabartan başarılara imza atıyorlar.

Bu başarı Sadece sahada ki futbol oyunu ile gelmiyor.

Şehrin futbola ilgisi ve desteği, başkanların iyi yönetimi , teknik yönetimin  performansı, futbolcusundan ve malzemecisine kadar  bir ekip olarak üstün performans göstermesi ile puan sıralamasında en üst sıralarda yer alması sağlanıyor.

Fakat Düzce futbol takımının tesisleşme konusunda sıkıntılarının çok acil bitirilip hem Türk futboluna hem de Bitexen Düzcesporun hizmetine verilerek bu başarıları taçlandırabiliriz. Başarıyı sürdürülebilir kılabiliriz.

Ayrıca siyasetin ve iş insanların desteği kadar şirketleşerek ve kurumsallaşarak daha büyük başarılar geleceği de aşikar bu konuda zaten gerekli adımlar atılmış durumda.

Başarıda zirveye çıkmak değil zirvede kalmak ve uzun soluklu bir maratonu zirvede bitirmek için herkesin elini taşın altına koyarak daha fazla destek olması gerekir.

Bunun için zirvede olan Bitexen Düzcesporumuza maddi ve manevi desteğimizi esirgemeden yanlarında olmaya gayret göstermeliyiz.

Zirvede olmak Düzce’mize çok yakışıyor.

En güzel tesislerin bir an önce bitirilip Bitexen Düzcesporumuzun hizmetine verilmesi de yakışacaktır.

Bitexen Düzcespor başarıları ile bunu hak ediyor.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.