Ben Tanju Özcan’la ahiretlik oldum, doktor yüzünden

  • 23.11.2021 10:16

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu,( hani milletvekili iken evinden çok terbiye dışı ahlak dışı kanun dışı insanlık dışı bir şekilde göz altına alınan sonra hapse konulan sonra hapisten çıkıp tekrar milletvekili olan değerli bir tıp doktoru)CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslendi. 

Gergerlioğlu, "CHP gerçekten helalleşmek istiyorsa ırkçılık yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı ihraç etmelidir" demiş.

Ömer Faruk Hoca da takip ettiğim ender insanlardan birisi. İlginç ve süper bir beyindir.. İyi bir insan hakları aktivistidir.  Akparti’den milletvekili aday adayı olduğu zamanda bu ilginç yapısı dolayısı ile zor deniliyordu neticede iyi sevilen bir doktor olması bile yetmedi aday olmaya.

2 Kasım 1965 tarihinde Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinde doğmuş bir Anadolu insanı. İlk ve orta öğrenimini Bursa'da tamamladı. Bursa İmam Hatip Lisesi'nden mezun olduktan sonra Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğrenim görmüş  ve doktor olmuş.

Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve platformlarda aktif görev almış. İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER)'nde çalıştı. 2003 yılında Kocaeli şube başkanı oldu. 2007-2009 arasında derneğin genel başkanlığını üstlendi.2007'den itibaren yerel ve ulusal medya kuruluşlarında insan hakları ve siyaset eksenli makaleler yayımladı. 2011 Türkiye genel seçimleri'nde AKP'den Kocaeli milletvekili aday adayı oldu. Aday olamayınca yeniden Seka Devlet Hastanesi'ndeki görevine döndü. Sonra da HDP den milletvekili oldu.

Şimdide Sn Tanju Özcan’ın ihracını istemiş. Ortaklık devam edecek ise demiş. Bu iki siyasetçide  Ömer Faruk Gergerlioğlu’da ,Tanju Özcan’da bulundukları partilere dar gelen siyasetçiler. İkisi de farklı siyasetçiler. İlginç siyasetçiler.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'helalleşme' çıkışı ile gündemde. Birçok kesimden Kılıçdaroğlu'nun  hellalleşme çıkışına tepkiler peş peşe geliyor. HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da, CHP Genel Başkanı'nın 'helalleşme' çıkışına değinip, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan üzerinden göndermede bulunmuş. "CHP gerçekten helalleşmek istiyorsa ırkçılık yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı ihraç etmelidir"demiş.

Sn Gergerlioğlu kendi dili ile söylüyor ise sonuna kadar haklı fakat Kandil’in diliyle söylüyor ise Tanju Özcan’ı yedirmeyiz.

Gergerlioğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek Gergerlioğlu, "Irkçılık, ayrımcılık suçtur. Utanç verici haldir! CHP helalleşmek istiyorsa, ırkçılık yapan birisini de partisinden ihraç ederek insan hakları savunucuları ile de helalleşsin." sözleri ile Tanju Özcan'ın partiden gönderilmesi gerektiğini savunmuş.

Tanju Özcan’ı sosyal medya hesaplarından takip ediyorum. Bir tiktok fenomeni var. Hayatın karmaşık olması gerekmediğine dair takındığı jest ve mimikle TikTok fenomenine dönüşen İtalyan’ın şöhreti Torino’dan dünyaya yayılan yoksulluk içinde büyüyen Khaby Lameyi nin Türkiye şubesi olarak Tanju Özcan’ı görüyorum.

İlginç çözümler buluyor. İlginç bir CHP’li dir. Pratik ve atom karınca gibi.

Birazda haklı tarafları da var.

Ama ne olursa olsun 4 dönem milletvekili olmuş kurt bir siyasetçi. Neyi niçin söylediğini çok iyi biliyor.

Buda onu halkın nezdinde sempatik yapıyor.

Fakat Tanju Özcan şu an CHP nin helalleşerek olmak istediği gibi bir profil çizmese de çok seviliyor ve takip ediliyor.

Onun için Gergerlioğlu doktor istiyor diye Özcan’ı yemelerine müsaade edemem. Tanju bey ile biz ahiretliğiz. Çünkü o CHP’nin GERÇEK yüzünü , öbür asıl tarafını bize yansıtıyor.

Yoksa herkes Kılıçdaroğlu’na hakkını helal edecek.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.