Ya yüzleş ya yüzsüzleş

  • 6.12.2021 10:09

Ya hatalarınla yüzleşir ya da hatalarınla yüzsüzleşirsin. Cahil olmak ayrı, pislik olmak ayrıdır. Diyor Dostoyevski.

Platon der ki:"Nazik olun, çünkü karşılaştığınız herkes farkında olmadığınız zorluklarla boğuşuyor.”

 Fernando Pessoa ekliyor; "Kimseyle alay etme, asla kimseyi küçük düşürme, kalbinin en ücra köşesinde bile yapma bunu. İnsan yaşamı alaya alınmayacak kadar hüzünlü ve ciddidir!"

Ağrı Belediye başkanı Sn Savcı Sayan’ı sosyal medya hesaplarından takip ediyorum.

Akparti’nin doğuda yaptığı hatalarla yüzleşiyor hatta örnek oluyor.. Yürüyor yürüyor. Geziyor dolaşıyor dinliyor. Çözüyor. Üretiyor. Gönül alıyor. Gönül yapıyor. Gönüllere giriyor. Hatta PKK nin suikast yapılmasını istediği kötü(!) örnekler içerisine giriyor. Sobası olmayanın odasına, ekmeği olmayanın sofrasına ,suyu olmayanın tarlasına kadar gidiyor. Halkına dokunuyor. Öğrencileri dolduruyor metrobüse çay içmeye götürüyor.

Ağrılının ağrılarıyla dertleriyle yüzleşip çözüm buluyor. Ve örnek oluyor.

Bazıları gibi çıkıp yüzsüz yüzsüz konuşup vatandaşın canını sıkmıyor. Kuru soğan yemekten,2 adet domates almaktan, yok herkesin elinde 3 bin liralık telefon diye lafa başlamıyor.

 Karadeniz'de yeni bir doğalgaz rezervi bulundu.

Bulunan bir rezervin hanelere ulaşma sürecinin Dünya ortalaması 4 yılın üzerinde.

Buna rağmen "gaz bulundu deniyor ama doğalgaza yine zam geliyor" diyen cahillerin algılarına yenilmemek gerek. 

Haber: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Denetleme Kuruluna “yüklü miktarda döviz alan kişi ve kurumların” tespit edilmesi talimatını verdi.

Haaahhhh şöyle be REİS...

Calakalllara goz açtırma ..

Bunu paylaşan kişiler Ak Partide yönetici.Yapmayın bu paylaşımları para ile mi yapıyorsunuz.

Millette film çekmiş yastığın altındaki altınları dövizleri çıkarın dedikçe yastığı kaldırıp bakıp bize demiyor.’’Bizde yok size diyor  size ‘’ diyerek dalgasını geçiyor.

Ne olursunuz millete savaşmayın.

 İşe yeni başlamadıysan ya da tekrar tekrar yeniden  başlamayacaksan, hala bulunduğun ortama ayak uyduramadıysan, herkese melek gibi davranıyorsan kesinlikle bilmelisin. 2020 sonrası yaşadığımız süreç pandemi 3.Dünya Savaşı. Savaşın kuralları vardır. Kuralına uymaz isen gidersin.

Sen işini ne kadar iyi yaparsan yap, muhakkak orada seni çekemeyenler olacaktır. Sen yüzlerine bakarken gülümseyip, arkandan kuyunu kazmaya çalışacaklardır. Bugün herkes kendi derdine düşmüş durum da . Şahıslar Covid oluyor du fakat milletlerde covid oluyor artık.. İnsanlar milletler herkes kendi derdinde.

Unutma! Medeniyet, okuduğun okul sıralarında kaldı. 20 yıldır yol, baraj, su, köprü bunlar medeniyet dememek lazım artık. Bunlar karın doyurmuyor anlamalısınız. Burası küçük bir tavşanın bile bir kurdu parçaladı bir yer. Burası 2020 sonrası Türkiye. Ortadoğu. Yağmur ormanları, Afrika çölleri, Muson bataklıkları, Petrol Yangınları, Uzaylı saldırıları, Akıl oyunları, Gelecek planlamaları  her türlü filmin ve belgeselin film platosu.

Her şeye de bir kulp bulmamalıyız. Hata yaptıysak hatamızı kabul etmeli ve devam etmeliyiz.

Bu süreçte ülkemizde sağlık sistemi çökmedi. Fakat doktorlar herkesten döner sermaye veya bıçak parası istemeye başladı. Dizim ağrıyor diyene hemen 2 iğne. İğneyi eczaneden al 750 TL. Devlet karşılamıyor. Getir doktora. Doktor iğneyi dize yapıyor. Ambalajını firmaya veriyor 300TL alıyor. Nerede kaldı doktorluk etiği. Askerlik ve polislik kutsal bir meslek fakat barış zamanı da olur savaş zamanı da doktorlukta. 

Doktorlar iş kazası geçiren bir vatandaştan 20bin tl bıçak parası isteyebiliyorlar. İsterseniz doktor maaşlarını 100bin tl yapın. Bunu yapanlar bir daha doktorluk yapamayacaklar ki olsun. Adalet yerini bulsun. Sağlık göstermelikten uzak neredeyse özelleşti. Bir dişinizi yaptıramaz oldunuz. Polis uyuşturucu dolusu araba ile yakalanıyor. Siyasetçisi casusluk yapıyor 400 dolar karşılığı. 

Bal tutan kolunu yalıyor. B

iraz hatalar ile yüzleşmek lazım.

İyiler var mı? Var fakat millet artık görnüyor. Kötüler gösteriliyor.

Her iş; iş bilenin oldu. 

Hata yapıyorsunuz. Hata yaptırıyorsunuz.

İnsan yaşamı ciddidir. 

Alaya almayın.

Vatandaşı ciddiye alın. Vatandaş çok ciddi. Vatandaşın şakası makası olmaz. İstanbul’dan Ankara’dan ders almadıysanız benden söylemesi. Milletin canı yanıyor. Pahalılıktan değil  gevrek gevrek konuşmalardan canı yanıyor.

Aklınızı başınıza alın.. 

Şan, şöhret,  saltanat, şehvet, safahat, para, mal, mülk, öncelik, ayrıcalık düşkünü kim varsa içinizden ayıklayın. Liyakatsiz, çakma ,çakarlı araç bağımlısı, hatta emniyet şeridini kendi özel mülkü sanan zavallılarlardan kurtulun. Devlet dairesinde millet gibi sıraya girip işini görmeyen hep birisinin selamı ile yol yürüyen selamsızlarların selasını verin.. Millet sandıkta topunuzu ayıklamadan siz ayıklayın. 

Milletin kantarı bazen ağır tartar.

Toptan perakende gitmeden önlem alın.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.