Sezen Aksu ve patlayan enflasyon

  • 19.01.2022 09:21

Sezen Aksu, 5 yıl önceki şarkısından bir kesiti paylaştı kıyamet kopuyor.

Şarkıda yer alan, “Binmişiz bir alamete. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e...” ifadeleri tepkilere neden oldu.

Youtube'da yayınladığı parçasına bir not da düşen Aksu, "Size güzel bir yeni yıl dilemek için bir sürü cümle geçti aklımdan, hiçbiri içime sinmedi. O nedenle düşünmeden kalbimden geleni yazıyorum. Bu yılın hepimize daha iyi insan olabilmeyi, dünya üzerindeki canlı cansız her şeyin bütünlüğünü hatırlamayı, kendimizden başlayarak hakikatle yüzleşebilmeyi, koşulsuz özgürlüğün peşine düşmeyi, dayanışmanın kudretini idrak edebilmeyi,  birbirimizin yaralarını sarabilmeyi, gitgide normalleştirdiğimiz şiddetin ve onu normalleştirmek için küçücük insan aklıyla oynadığımız oyunlardan utanabilmeyi, değişmeyi,  dönüşmeyi, ilerlemeyi, her varlığı eşitleyen gerçek adaleti tesis edebilmeyi ve bunu mümkün kılacak aklı başımıza getirmesini diliyorum bütün kalbimle…" ifadelerini kullanıp şarkısını paylaşıyor.

Neden Türk Pop müziğinin ozanı bu şarkıda niye bugün gündem oluyor. Merak ediyorum bu durumun fitilini kim ateşledi.

Sezen Aksu’nun modası geçmiş diye bir milletvekili beyanatta bulunmuş.. Müslüm Gürses’in modası mı geçer? Minik Serçe’nin modası mı geçer? Otuz yıldır dinlediğimiz Sezen Aksu kim ne derse desin yeri dolmayacak bir sanatçı.

O sözlere şarkıda hiç gereği yokken başka isim mi kalmadı diyemeden insan edemiyor. Büyük sanatçılar bu şekilde gündem olmamalı. Hem hatalı hem de yakışmamış.

Seninle Cennet bile sürgün sayılır .Koparamam kalbimi Sana taptım tövbe haşa Allah Gibi, Duman Grubun 'Rezil' şarkısındaki ‘lemyelit ve löp yutar’ sözleriyle İhlas Suresi’ndeki ‘Lem yelid velem yûled’ ayetinin dejenere edildiği ileri sürülerek, protesto çağrısı yapıldığını unutmadık. Ne değişti.

Esas sıkıntı İslam dininin değer yargılarına bu kadar bariz ve galiz küfürler varken bu insanlar sanatçı diye ortada gezerken sıkıntı yok.

Bülent Ersoy’un Yananı görür Allah (Allah Allah)

E görür inşallah (İnşallah)

Çaresi yoktur maazallah deyip kadeh tokuşturması gibi bir basitliğe düşerken kimsenin sesi soluğu çıkmıyorken sanat için islami değerlere hakaretamiz saldırmak maalesef çok kolay olmuş durumda.

Duman Grup üyesi Tangöze ise ‘Biz din istismarını eleştiriyoruz’ demesi gibi bir güzelleme yapması manidar.

Şarkıda İlk insan Adem ve Havva isimleri geçerken anlatmak istediğini millet doğru anlamış durumda. İncil ve Tevrat’ta da acaba Hz Adem Ve Hz Havva hakkında ne yazılmış diye baktım. Bu kitaplara göre bir söz mü yazmış okudum bulamadım. Yani başka dini inançlara göre bir yanlışlık mı var.O da yok. Fakat topluma mal olmuş büyük sanatçılar sözlerine çok dikkat edip gerekirse bin düşünüp bir söylemeliler.

Veya yanlış anlaşıldım deyip özür dilemeli. Hatta yeniden seslendirip başka bir şey söylerim deyip hemen yeni versiyonunu çıkarmalı.

Bu arada youtube da şarkı 2,5milyon tıklanma almış. Herkes taraf olmak için bertaraf olmaya çalışıyor iken şarkı dinlenme rekorları kırıyor.

Burası Türkiye. Tez yanlış anlarız. Doğru söyleyeni aforoz ederiz. Doğru söylemek çok zordur.Hatta bir

Fakat dikkat ederseniz İzzet Yıldızhan bu sanatçılar don, kilot sahneye çıkmasınlar burası Türkiye. Bizim bir kültürümüz var . Örf adet geleneklerimiz var dedi sanki kötü bir şey söylemiş. Fakat aforoz edildi. Karşı mahalle hemen çocuk sayılarından ve eşlerinden taarruza başladı. Ve linç etti.

Biz bir şeye hazırlanmalıyız. Hazine ve Maliye bakanı Sn Nebati’nin dediği gibi enflasyon ocak ayında pik yapacak. Pik yapan enflasyonda elektriğini, doğalgazını ödeyemeyen insanlara bakmamız lazım. Dikkat ettiniz mi benzin ve mazota zam geldikten sonra trafik sorunu bitti. Bir taksi km 1,5TL yakınca kolay kolay arabaya binmez olduk.

Önümüzdeki günlerin sosyal medya lider paylaşımı açık ara elektirik ve doğalgaz faturaları. Çünkü mazot içiyoruz, kafa yapmaya başladı. Doğalgaz yakmayacağız yanacağız. Elektirik çarpacak ve bu gündeme hazır olmamız gerekirken Minik Serçe serçelikten kargalığa, kuzgunluğa terfi etmeden  bugünlerin gündemi bence bu olmamalı iken cahilce yazılmış bir söze gündem güme gitmiş durumda.

Alkol fiyatları sahte alkol yapılmayacak gibi değil. Alkol içmek isteyen birisi 150lik rakıya 519 tl vermek zorunda. Bu ne fiyattır. Kanser ilacı olsan parayı öderken kanser olur insan.

Asgari ücretten dolayı insanlar işlerinden olurken çift maaş giren evler fiyat pahalılığından dert yanarken kimse sormuyor mu bu zamlar gelmeseydi de biz eski asgari ücrete razıyız.

Öyle zamlar geliyor ki bir esnaf olarak bu nedir dediğimiz fiyatlar var.8 Tl ye alıp 12tl ye sattığımız ürünü 14 tl den alıp 20tl ye satmaya başladık.

Elektirik faturaları geldi mi piyasa da bir elektrik zammı çılgınlığı olacak.

Türkiye neden pik yapan  enflasyonu değil, Sezen Aksu'yu konuşuyor?

Kimse neden mazot 5 tl den 15 tl ye çıktı bu enflasyondaki köpük değil mızrağın ucu. Zam mızrağının göünen kısmı.Çünkü mızrağa tepeden bakarsan boyu kısa ve ucunu delen kısmını görürsünç.Oda artık acıtıyor. Lokantalar boşaldı. Bir yemek 50 tl den aşağı çıkılamıyor.

Dikkat edilmeli.

Bugünler gündeme gelinmemeli. Yanlış anlaşılmaya yol açacak yazı, söz ve davranışlardan  uzak durmak lazım. Yoksa gündem olmamak elde değil .  Bu ortamda gündem olmak çok kolay.

Çünkü bu günlerde bir gündem bulup bu günleri atlatmak lazım..

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.