Türkiye Siyasetinde İki Kilit Parti: MHP ve HDP

  • 18.02.2022 11:59
  • (1)

Muhalefet cumhurbaşkanlığı seçimini HDP’siz kazanamaz. Kazanma şansı yok. Ülkemizde iki parti belirleyici konumdadır. Birisi HDP diğeri MHP.

 Seçimi kazanmak isteyen muhaliflerin bu matematiksel gerçeği görmesi gerek. Bunu da görüyorlar. Buna karşılık, Millet İttifakı’na HDP resmen katılırsa da muhalefet seçimi kazanamaz. Bunu da sağır sultan biliyor.

 “Liderler zirvesinde neden HDP yok” diyenler de bu siyasal-toplumsal gerçeği anlamalı.

HDP’nin gizli ortak olduğunu AK parti ve MHP millete iyi anlatır ise isterseler kimi koyarlarsa koysunlar ne olur ise olsun Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanlığını kaybetmez.

Dikkat ederseniz kazanır demiyorum. Kaybetmez. Milletin %50+1 oyunun %5 i HDP’nin desteklediği aday olmasın diye kerhen Tayyip Erdoğan’a son fırsat olarak oy verebilir.

Ama sonraki milletvekilliği seçimlerinde AK Parti’ye çok büyük bir ders verir. Ve %20 nin altında bırakır.

Bu millet sandığa gitti mi sonuç el öpülesi hep çıkar.

HDP’siz seçim kazanılamaz. HDP’nin desteğiyle kazanıldığında da bu durum onarılmaz yaralara sebebiyet vereceği için HDP’yi çanta da keklik gören bir muhalefet yanlışa düşebilir.

HDP’nin kapatılma sürecinde seçimler yaklaştığında siyasette belirleyici olacaktır.

Bu arada Kürt seçmenine yönelik yeni açılımlar ve demokratik yaklaşımlar Akparti ye oy veren kürt seçmeninde belirleyici olacaktır. Bu politikalarda da çok stratejik ve dikkatli olmalı MHP li seçmeni küstürmemelidir.

Gerekirse MHP Cumhur ittifakından farklı bir dil benimsemeli. Ve tehlikenin boyutunu millete ve seçmenine düzgün ve direk anlatmalı.

Milletin dilinde bulunan aleyhte  konuşursan sabah polis gelir alır korku salınımına mahal verecek uygulamalardan vaz geçilmelidir.

Daha demokratik ve daha müreffeh bir toplum arzusunun istenilen ve arzulanan hedef olması gerekir.

Yada  milletin ve muhalefetin HDP’nin onayladığı bir adaya mecbur kalması kaçınılmaz olacaktır.

Bu zillette, bu kadar şehit vermiş yıllarca dişinden aşından  keserek tek vatan mücadelesi veren milletimize büyük Türk Milletine zulüm olacaktır.

Hatta Muhalefet dediğimiz 6 benzemezlerden  bir lider çıksa milletin derdine derman zaten bu ortamda kazanmama şansı yok.

Fakat millet tercihini nasıl yapacak hep beraber göreceğiz.

Ak Parti ve MHP şansını çok zorlamamalıdır.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • Galvanizli boru
    Galvanizli boru
    19.02.2022 11:01

    Yazın çok sığ, analizden uzak, dilin berbat, gündemi okuyamayan acemi bir sosyal medya ak partilisi