Sayın Bakan Nebati Bey’e yağ mevzuunda operasyon yapan kimmiş?

  • 7.03.2022 19:22
  • (1)

Bakan Nebati bey ‘’ülkede yoksulluk varmış gibi operasyon çekenlere biz de operasyon çekeceğiz. Son 20 yıldır bu ülkede hiç kimse fiyat artışları karşısında enflasyon karşısında ezdirilmedi ve ezdirilmeyecek. Elbette ki bir zorluk yaşıyoruz ama bu bizden kaynaklanan bir zorluk değil küresel bir zorluk." demiş.

Sn Bakan Nebati Bey,

Hangi ülkede zabıta market basıp bu ürünü kaça alıp  kaça satıyorsunuz diye soruyor. Allah aşkına memurlar ellerinde bir dosya fiyat kontrolü yapar oldu. Zaten esnaf marketçi operasyon yemekten gına gelmiş. Her elinde bir makbuzla gelen memur ceza yazar olmuş. Yargılama yok ben yazayım sen öde mahkemede hakkını ara.

Bugün(07/03/2022) yağ fabrikaları sabah 09:00dan 15:00 e kadar 3 liste gönderdiler.

5Lt yağın fabrika fiyatı 190tl olmuş.

Milletin kuyruklara yağ alma sevdası dar gelirli 50tl daha uygun fiyata yağı alma arzusudur.

Bu istekte normaldir.

Önümüz mübarek Ramazan. Yağ akmaz kokmaz.

Sn Nebati Bey devlete ait olup, Cumhurbaşkanının alışveriş yaptığı marketlerde aylardır doğru dürüst yağ yok.

Kooperatif Marketin Başına getirilen ekip çok iyi fakat bu kriz ortamlarında ürün para ile tedarik edilmez. Ürün tedarik ağı ve tedarikçiler ile temin edilir. Marketcilikte en büyük maliyet yok satma maliyetidir.

Şeker konusunda da yanlış yapıyorsunuz.450tl den şekeri alıp 5 kg paketler halinde millere 350tl ye satarak 1 çuval şekerde 100tl devleti zarar ettiriyorsunuz.

Bırakın şekeri raflarda zaten karsız satılan bir ürün. Serbest piyasa koşulları çerçevesinde fiyat oluşsun. Tutamadığınız gün fiyat 15,00tl olduğunda bu millet şeker kuyruklarına şeker için birbirini ezer.

Mazot gibi serbest piyasa olsun. İstanbul’a giden bir arkadaşım istanbul’da trafik rahatlamış. Herkes metrobüs kullanıyor dedi. Sokaklara araç park edecek yer yok.Neden deyince bir boğazı geçmek 150tl gidiş geliş olmuş yakıt dahi.

Düzce’den Gaziantep’e nakliye tırı 15bin tl olmuş.

Öyle ürünler var ki ürünü 3 tl ye alıyorsunuz 3 tl nakliye biniyor. Fabrika da 3 tl olan ürün raflarda 12tl olmaya başladı.

Hiper enflasyonu siz çıkarmadınız. Fakat marketçileri günah keçisi yapmayı bırakın.

Temmuza kadar yağınız var ya. Dünya 3 senedir pandemi ile uğraşırken içeride yeterince tarımsal önlem almadınız. Cübbeli Ahmet hoca bile buğdayın %70nin Ukrayna ve Rusya’dan alınmasının korkunç sonları olur demiş.

Devlet arazi sahiplerine ekip biçemiyorsanız ben buraları başka çiftçilere kiralıyorum diyerek kiralamalı. Ya da yağda unda şekerde kıyamet senaryolarına hazır olun.

Yağ yok. Fakat millette temmuza yetecek kadar her evde yağ stoğu var.Millet haksız değil ki.Fiyat artışları %5-10artmıyor.%50-60 artıyor.

İnsan oğlu yemek yitecek..

Milletin güveni kaybolmuş durumda.

Türkiye’de bir kural var çıkan fiyat geri inmez. Fakat halen dolar 25tl olacak diyerek dolarını bozmayan var.

Bundan 1 yıl önce bu kadar tarımsal düzensizliğin bedelini bir gün bu iktidar canı ile ödetecek derken ağır olmadı mı demiş idim.

Bu yağ üreticisi bu günler iyi günlerimiz…Göreceksiniz..Bu tarım bakanını niye aldınız.

Bir debugünlerde damat bey eski bakan beyin kitabı gündemde.

Kitabın adı ‘’Burası çok önemli’’demişti. Yarın bugünden daha iyi olacak diye bir meteforu vardı. Hatta Şubat Ocaktan daha iyi olacak gibi güzellemeleri vardı.. Yaza çıkalım Allah kerim.

Millete marketçileri kötüleyerek şirin görünemezsiniz.

Bu marketçilere 105,00tl ye yağı verin 5 lt vallahi, billahi , tillahi biriside gelse binide gelse kuluda gelse bu marketçiler bu yağı millete 99,00tl ye satarlar.5Tl de biz destekleyelim diye.Reklam olsun diye.

Ama zincir marketçilere şekeri 35,00tl ye sattır diğer bakkal market 50.00tl ye 5 kg şeker alsın.55,00tl ye satsın.Firmalara mersin serbest bölgeden yağ dolumu yaptırıp bu yağı 129,00tl den fazlaya satmayacağız diye taahhüd imzalatarak piyasa dengelenmez…

Buna adalet denmez. Bir yıl sonra esnafı gezmeye başladığınızda yollarınıza gül dökmeyecek. Tuz, şeker, yağ, un ile sizi fırçalamaya şimdiden kendinizi hazırlayın.Tuz gölünden çıkan tuz 1 kg 10tl olmuş..

Bu arada gıda darbesi yapılıyor. Ne olursunuz bir ay boyunca Ayçiçek yağı almayın. Birileri gıda üzerinden gıda darbesi yapılıyor.

Türkiye’de ki yağ firmalarına kayyum ataması yapılmalı. Yada bunun sonu iyi değil.

Allah’ın tuzu %500 artmış ise Rusya’nın buğdayı Ukrayna’nın Yağı %1000 artmasına razı olmalıyız…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • Galvanizli boru
    Galvanizli boru
    8.03.2022 11:51

    Beceriksizliğin adı operasyon mu oluyor. Bu tedarikçiler devletten büyük mü de devlete operasyon çekiliyor. He bunlar devletten büyük diyorsanız bunları kim büyüttü. Bırakın bu işleri operasyon değil, operasyon çekiyor dediklerinize tedbir alamamak beceriksizliğinden başka bir. Şey değil. Biz Tarımd dünya da kendşne yeten 7 ülkeden biriydik, şimdi yetemgez olduk kegndi topraklarımızda bol olan ürünleri en pahallı şekilde alır olduk ama bunun adı operasyon oldu öyle mi. HADİ ORADAN.