GELİYOR GELMEKTE OLAN..

  • 21.03.2022 13:30

Sade Ramazan Pidesinin fiyatı 6 lira olarak açıklandı...

CHP milletvekili 'Allah'tan korkun' diyor. AK parti grup başkan vekili ben normal zamanda da ramazanda da pide almıyorum diyor. Trabzon somunu alıyor galiba.15,00TL

Şeker toz şeker sessiz ve sedasız 50 kg çuvalı 750tl oldu. Yani kilosu 5 ayda 5,00tl den 15 tl ye çıktı. Bu şeker sezonunda yapılmadı mı?  Şeker fabrikalarını özelleştirmenin bedeli ağır olacak.

AK Partili milletvekili "Ben pidenin fiyatını bilmiyorum" diye cevap verdi...Niye bilsin ki eminim ekmek fiyatını dahi bilmiyordur.

Vatandaşa da "Pide çabuk bayatlayan bir ürün, somun ekmek daha geç bayatlar, onu yiyin" diyor.

Bugün  Düzce’de Gelecek Partisi Genel başkan yardımcısı ve İl başkanı Vildan Hanım esnaf ve vatandaş ziyaretleri yapıyorlar.

AK partili milletvekilleri veya başkanlar odalarından çıkamaz oldular ki vatandaşın pide fiyatından haberleri yok. Meydan ekmek fırınında her zaman pide var. Şu an fiyat 5,50 kr.

Gençler, youtuberlar sokak röportajını yaparken artık herkesin cebinde 5binliralık telefon demeye korkuyor. Gençlerden bir tanesi telefonu soranın ağzına soktuktan sonra bu soru çok tehlikeli olmaya başladı.

Artık çıkar telefonu demek küfür etmekle eş değer.

Mersin'in Akdeniz Belediye Başkanı çıkmış, "16 sene önce buzdolabı bile alamıyordunuz?" diye savunuyor hayat pahalılığını... Alamıyorduk da ne yapıyorduk. Bu hayat pahalılığında evlenmek için artık Dolap, fırın, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi 20bin tl en uygunundan.

 

Tayyip Erdoğan  "Bizden önce ambulans mı vardı?" deyince gençler ne bilelim. Hastalar yatağında mı ölüyordu diyorlar.

Erdoğan partililere , "Millete bizi iyi anlatın" diyor....

AK parti millete kendini anlatacakta bu nasıl bir ortam marketlerde şeker yok. BİM,a101,Şok şekeri 8,50tl ye 1 adet veriyorlar bakkal  ve üretici 50 kg şekerin çuvalını 750tl den alıyor yani 15,00tl.

Yani esnaf şeker çay yağ un makarnada maalesef artık satamıyor. Pazar zincirlere kaldı. Bir kahveci karşısında bulunan Düzpaş Marketten 3 adet Rize çay alacağım diyor. Veremeyiz deniliyor.1 adet alabilirsiniz. Rafta 1 adet ile sınırlı yazıyor zaten. Lokantacı Tarım Kredi Marketten  çorba için arpa şehriye alıp çorba pilav yapacağım 4 adet arpa şehriye alamazsınız.2 adet verebiliriz.2 adet 10 dakika sonra gelip alabilirsiniz deniliyor diyor Lokantacı müdüre dalga mı geçiyorsunuz diyor.

Esnaf dalgamı geçiyorsunuz diyor.

Ramazan erzak kolisi yapmak için firmalardan fiyat isteyenler ilginç şeylerle karşılaşıyor. Erzak içerisindeki ürünleri raftan alınca 200 tl olan ürünler erzaka girince 250tl oluyor. Çünkü koli 25,00tl bir de mal tedarik edilemiyor.

Muhalefet sokakta esnaf esnaf geziyor. Vatandaşa ben buradayım diye fener tutuyor.

MHP ve Akparti sokağa çıkamıyor.

Bereket ki 80 yıldır iktidara gelememekle övünen bir CHP var da AK Parti 2023 seçimlerine yürüyor...

Düzce belediyesi ramazan erzak ihalesi düğzenliyor.4000 adet erzak almayı planlıyor.

Buradan yazıyorum. Ekap’ta yayınladığı  erzaklara ödeyeceği para 1milyar tl. Bu 1 milyarı Düzce’de rafından %10 iskonto yapacak esnafa(niye %10 ticket veya sodexso veya getir vb sitelere %10 komisyon ödüyor)versin hem vatandaş istediği ürünü alsın hem de bu fiyat artışını hep beraber durduralım.

Ayrıca vade 60 gün bu zamanda hiper enflasyon var iken vadeli mal almak erzak kolisi içerisindeki peşin alınan %60 ürüne %25 fark ödemekle başlar.

Yani direk erzak %15 zamlanır. Kimse vadeli çay, şeker, un, yağ, makarna satmıyor. Şu an toptan satan da yok zaten.

İyi parti uygun fiyatlı diye ŞOK marketten erzak alacak. Sonra gidip bu esnafı ziyaret edecek.

CHP Migros’tan alıyor.

Diyeceksiniz ki en uygun bu marketler veriyor.

O zaman niye esnafı bu siyasi partiler ziyaret edip hal hatır sorup oy istiyorlar.

Herkes işi yapmakla mükelleftir..  Fakat bu zamanlarda nasıl yapıldığı çok önemlidir.

AK Parti milletvekillerinin halkla yeteri kadar ilgilenmediklerini bizzat Ali İhsan Yavuz itiraf ediyor kameralar karşısında...

Akparti halka 2002 kadroları gibi inmeli.

Yoksa 2023 seçimleri Akparti’nin yüreğine inecek benden söylemesi.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.