2023 seçimlerine hızla giderken teker patladı mı?

  • 7.05.2022 12:27

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtlığı konusunda onu ne pahasına olursa olsun devirme konusunda hemfikirler, ancak kendilerinin cumhurbaşkanı adayı konusunda hemfikir olamıyorlar.

Altılı masa, altı tekerlekli bir off-road araca benziyor. Aşmaları gereken çamur, yağmur, dağ, tepe var. Ama her teker bir tarafa çekiyor. Ama henüz yolun başında oldukları için dışarıya pek fazla yansımıyor. Dışarıdan akıl verenlerde çok. Her kulaklığa birisi sufle veriyor.

Ne zaman ki yeni seçim yasası çıktı, küçük partiler milletvekili telaşına düştü. Karşılıklı hamleler yapılmaya başlandı.

Yeni seçim yasasının TBMM’deki görüşmeleri sırasında CHP’nin çok fazla mücadele vermemesi dikkatimi çekmişti.

Niye mi? İttifakta olsunlar onlara 1-2 millet vekilliği veririz. İstanbul, Ankara, Konya dan  hacı abilerin  hacı ablaların oyunu CHP ye alırız. Çanta da keklik bu oylar. Demek ki bunun içinmiş.

 İttifak liderlerinin ajandaları, aday kriterleri çok farklı. Cumhur İttifakı’na karşı bir araya gelen 6 +1 Millet İttifakı’nın oluşturduğu blokta, işler her geçen gün daha da karışıyor. 24 Nisan’da 3’üncü kez bir araya gelmesi planlanan 6+1 İttifakı güçlendirilmiş parlamenter sistem üzerinde uzlaşmaya varsa da bugüne kadar cumhurbaşkanı adayının ismini belirlemekte aciz kaldı. Cumhur İttifakı’nın adayı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına rakip çıkarmakta zorlanan muhalefet liderlerinin, ortaya attığı aday kriterleri ile adeta birbirleriyle yarışıyor olması da dikkat çekici bir duruma işaret ediyor.

Ekrem İmamoğlu , Nagehan Alçı ve Akif Beki’yi otobüse atmış Karadeniz turunda. Nagehan Alçı rüzgar gülümüz Akif Beki Rüzgar değirmenimiz olarak hemen bu rüzgara kapılmışlar atlamışlar otobüse.

Bu seçimde Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener ayrı ayrı aday olursa şaşırmam.

2023 seçimleri hayati önemdedir.

ABD Başkanı Biden’ın ne pahasına olursa olsun yapacağım dediği Türkiye’de liderlik değişimi gerçekleşirse 15 Temmuz darbe girişimi işte o zaman amacına ulaşmış olacaktır. Bunun ne anlama geldiğini bilmem anlata biliyor muyum?

İktidar altın tepsi içerisinde sunulması için her türlü çalışma ve operasyon yapılıyor.

Ama anketlerde birileri istedi diye inadına halen Recep Tayyip Erdoğan en fazla oyu alan lider görünüyor.

Onun için özellikle son operasyon sessiz bir istila gibi Afganistan’dan yola çıkanlara orada bazı kuruluşlar hiç kullanılmamış destelerden poşetli destelerden 1000 dolar verip Türkiye’ye gönderiliyor. MA plakalı Mercedes Vito plakalı araçlar bu göçmenleri Türkiye’nin her yerine dağıtıyor. Acil önlem alınmalı.

O yüzden AK Parti’nin işi her zamankinden daha göçmen mevzusu dahil her konuyu sıkı tutması gerekir.

Bundan 1 hafta önce Düzce merkezde telefonu ile milletin kızlarının fotoğrafını çeken yabancı uyruklu kişi esnaflar kurtarılmasaydı öldürülürdü. Valilik ne kadar bu meczup kişi Türkiye vatandaşı dese de esnaf göçmendi demektedir.

Ayrıca dün çok ilginç bir gündü. Siyaset dili çok düştü. Ve sinirler çok gergin.

 

Çünkü milletvekili sıfatı da bulunan yeni kurulmuş bir partinin –Zafer Partisi’nin- genel başkanı –Ümit Özdağ– içişleri bakanı Süleyman Soylu’nun dün akşam bir TV programında kendisi için kullandığı ifadelere yönelik sert tepkisini meydan okumayla noktaladı.

Ümit Özdağ dün saat 11.00’da içişleri bakanlığı önüne gidip Soylu’yu bekleyedi.

Hayvanları koruma aracı kapıda  iç işleri bakanlığından bir fotoğraf servis edildi.

Hep bir ima hep bir mesaj.

Uzun yıllardır siyaseti  ve Türkiye’yi gözlemlerim, böyle bir meydan okuma görmedim. Kemal Kılıçdaroğlu’undan sonra Ümit Özdağ’da kapılara dayandı Kapıları zorluyorlar.

Bu dil hayra alamet değil. Herkesin sinirlerine sahip olması gerekir.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.