BOLLUK DEVRİ SONA ERDİ MİLLET..

  • 24.08.2022 20:44

Son yıllarda yaşanan küresel olaylara ve buna karşı alınması gereken önlemlere ilişkin Fransa cumhurbaşkanı, şunları kaydetti:

 "Yaşadığımız şey, düzenden ziyade daha çok büyük bir değişim ve kargaşa gibi... Yıllardır bolluk olarak görünen dönemin sonlarını yaşıyoruz; ucuz, hiç bitmeyecek gibi olan ürünlerin, teknolojik bolluğun, toprağın, ham maddenin, suyun.

Liberal olmayan rejimlerin yükseldiğini ve otoriter rejimlerin güçlendiğini savundu.

Evet yüzbinlerce milyonlarca insan Akdeniz’de boğulurken, üzerine varil bombaları atılırken, uçağın tekerlerine yapışarak binlerce metre yükseklikten yere çakılan insanları film gibi izlerken, Almanya’da onbinlerce gömen çocuk ortadan kaybolurken bu çocukların ahı gözyaşı sizi tutmayacak sanıyorsunuz.

Siz Allah’a inanmaya bilirsiniz.

Ama Allah’ın adaleti er yada geç tecelli edecektir.

Yeni sezon ürünler çıkıyor.

Her ürün %100 zamlanıyor. Ve ürünler de ciddi kıtlık var. Yani gıda ürünleri beklenenden düşük rekoltelerde üretilmiş durumda.

20TL ye satılan 1 kg salçanın gelişi 50TL olmuş yani millet farkında değil ama dünya kavruluyor..

Herkes tüm dünya paranın satın alamayacağı ortak tüketimin düşürülerek israfın azaltılacağı bir döneme doğru hızlı adımlar ile ilerlerken bana ne diyemez.

Artık Dünya çok küçük. Hatta Dünya yok. Hepimiz aynı gemideyiz.

Ukrayna savaşını bitirmek kadar , Suriye savaşını da bitirmez isek

Tayvan savaşını başlatmadan , Filistin savaşını bitiremeyiz.

Dünya bu dünyanın kendisini çekip çeviren bir yaratıcının olduğunu hatırlayıp kendine gelmeli.

Yoksa kıtlık ve susuzluk bu Dünya’nın kaderi olacak.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.