BEREKETLİ ADAM BU FARUK ÖZLÜ..

  • 17.11.2022 09:17

 

Türkler’in dinî kültüründe bereket kavramının ayrı bir yeri vardır. Alışverişte satıcının “Allah bereket versin” demesi, yemek üzerine varanın “Bereketli olsun” temennisinde bulunması, darlık, kıtlık, kuraklık zamanlarında “Betbereket kesildi”, “Bereket kalktı” şeklindeki ifadeler buna örnek olarak gösterilebilir.

Öte yandan mübarek geceler, mübarek yerler gibi feyiz, bereket ve mânevî destek beklenen zaman ve yer telakkileri de mevcuttur.

 Tarikat mensupları arasında şeyhin verdiği armağanlar hayırlı, uğurlu ve bereketli sayılır.

Faruk Özlü belediyeye başkan seçildikten sonra belediye de’’işin özü çalışmak’’ sloganı ile kontrolü ele alıp yıllardır çözülemeyen problemlere al attı. Düzce için çalışmaya başladık diyerek kolları sıvadı.

Fakat matematikte 4 temel işlem vardır.

Toplama, çıkarma, çarpma, bölme bunlar matematikte temel işlemlerdir.

Fakat bu işlemlerin dışında 5. temel işlem vardır ki akıl sır ermez.

Adı da ‘’bereket’’tir.

2006 yılından 2022 yılına kadar Düzce’de hep Akparti’li başkanlar belediyeyi yönetti.

Ben İsmail Bayram, Mehmet Keleş, Dursun Ay zamanlarını biliyorum. Fakat 2019 yılına kadar belediye bütçesi hep açık verirken bu açık %40-50-70 leri bulur iken Faruk Özlü ile beraber bütçe hep artı vermeye başlamış  belediyenin parasına bir bereket gelmiş bütçe arka arkaya hep %8-10 arasında. Bu durum 3 yıldır da bu pandemi ortamında devam etmiş.

Bu durumu muhasebe açısından gelirleriniz giderlerinizden fazla ise bütçeniz fazla verir. Ayrıca faiz giderleri de düşmüş..

Gelirleri toplamışsınız, giderleri çıkarmışsınız, devlet pay göndermiş çarpmışsınız, millete dağıtmışsınız bölmüşünüz fakat devamlı borçlanmışsınız.

Vatandaş için Akpartili belediye iyi çalıştığı için 20yıldır Düzce halkı Akparti’ye açık ara teveccüh etmiş. Başkanlığı layık görmüş. Diğer seçime giren adaylara şans dahi vermemiş.

Fakat belediye başkanlığına eski bir bakan Faruk Özlü geldikten sonra belediyenin parasına bir bereket gelmiş. Her taraf inşaat. Her taraf proje. Her taraf eser.

Her taraf Faruk Özlü.

Tam 90 proje ile Faruk Özlü Düzce’ye tabiri caiz ise damga vurmaya devam ediyor. Düzce’ye fark yaratan düzenlemeler , iş bitiriciliği, çözüm önerileri ve uygulamaları her kesimden herkesin takdirini kazanıyor.

Yapılan projelerde öyle ben yaptım cinsinden değil. Düzce ulaşım ile Merkez trafik rahatlamış ve insanlar memnun vızır vızır çalışan uğur böcekleri, vahşi çöp depolamadan gündem olan Düzce’den Atom Santrali gibi kendi elektiriğini üreten bir katı atık işleme tesisi, eskimiş sıkıntıları çok olan Pazar yerinden devasa kapalı binlerce insanın sığacağı miting hatta konser yapacağınız kendi elektiriğini üreten pazar yeri, Konuralp’teki kazı  kaplumbağa hızı ile ilerlerken bu şehir bizim Konuralp bizim neden Beypazarı, Safranbolu, Taraklı, Mudurnu, Odunpazarı gibi marka bir yerleşim yeri şehir  olabilir diye kazmayı eline almış Ferhat gibi tüneller açmış Konuralp’teki tarihi gün yüzüne çıkarmış millet parkındaki işgali kepçenin önüne  değil arkasına geçerek son vererek şehre millet parkı kazandırmış bir başkandan bahsediyoruz.

Çarşı merkezdeki eski defterdarlık binasının tekrar inşaatı için 1-2 kişinin problem çıkardığı için yapılan kazı ve inşaata devam edilmiyor.

Burada ki mülk sahipleri bilmelidirler ki çözse çözse bunu da Faruk Özlü çözer. Yoksa burası şehrin merkezinde öyle bir çukur olarak yara olarak kalır. Hele birde iktidar değişir ise o zaman torunlarınız bile bu işi çözemez.

Ve zaman geçer Faruk Özlü burayı da bitirmişti ama diye başlayan cümleler kurar dururuz.

Çarşı merkez, Ceddiye camii projesi, Asar deresi projeleri bittiğinde Düzce bir köy havasından çıkıp Avrupa’nın şirin bir kenti gibi canlı şıkır şıkır bir kent olduğunda geriye dönüp hep iyi yad edeceğiz.

Allah yapanlardan razı olsun.

Yıllar sonra bu tesisi kim yaptı diye sorarken şöyle bir düşünülmeyecek.

https://www.youtube.com/watch?v=WNzG9O5IPEs

Hani trafik polisi Nevşehir’de bir taksiyi durdurup içinde bir düğünden gelen abdal düğün ekibine ‘arabanızın muayenesi yok, evraklarınız eksik şu kadar cezanız var dediğinde size bir soru soracağım bilirseniz gidebilirsiniz?

Söyleyin bakayım İstiklal Marşı’nı kim yazdı.

Dediğinde içlerinden bir tanesi Muharrem Ertaş emmim yazdı desem okumuşluğu yoktu, Hacı Taşan emmim yazdı desem gırtlağı böyle şiirlere uygun değil idi. Çekiç Ali emmim yazsa ben komşusuyum o yazsa duyardım bilirdim.

Bu nu yine yazsa yazsa Neşet Ertaş yazmıştır deyince Polis memuru bildiniz de gidin deyince sevinerek gitmiştiler.

Yarın bu pazaryerini, çocuk  parkı, millet bahçesini, kütüphaneyi, okulu, tesisi, bilim merkezini  kim yaptı dediklerinde son 3 yılda yapılanların çoğu şehre kimlik kattığı için eski başkanlarda yapsa halk yapsa yapsa bunu da Faruk Özlü yapmıştır diyerek Anadolu’nun, Düzce’nin ,Çilimli’nin has evladı Faruk Özlü’nün hakkını teslim edeceklerine inanıyorum.

Elle tutulan, gözle görünen bu eserler Faruk Özlü’nün bu şehre kattığı eserler diyecek insanlar.

Faruk Özlü’nün ekibinin  sloganı  ‘’işin özü çalışmak’’veya ‘’Düzce için çalışıyoruz.’’olabilir.

Fakat millet ,vatandaşın sloganı bence ‘’Faruk Özlü bereketli bir adamdı.’’ diyecekler.

Bunlarda onun eseri deyip hayır ve dua ile yad edeceklerdir.

Kalın sağlıcakla..

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.