ÇİNGENE PAZARLIĞI ‘’ELLERE VAR DA BİZE YOKMİ?’’

  • 8.04.2023 10:56

 

Halk arası bir tabirdir.

Fazla ısrarcı, fiyatı düşürmek için çırpınan, laf ebeliği yapan, el sıkan, kol büken ve de ali kıran baş kesen kişilerin yaptığı pazarlığa denir.

Türkiye, 14 Mayıs günü kader seçimlerinden birisini gerçekleştirecek.

Partiler bir yandan il il milletvekili adaylarını belirlemeye çalışırken, MHP milletvekili adaylarını belirledi. Ümit Yılmaz, Rümeysa Ataseven, Ömer Albayrak Düzce’den aday oldular.

MHP Düzce’den milletvekili olan Ümit Yılmaz Bey’i takdir edip 1.sırada aday gösterdi. Vefa MHP’nin en önemli özelliği..

Mehmet Keleş dediğim gibi listeye alınmadı.2.Sıraya konulsa idi MHP’ye ciddi katkısı olurdu.

Belediye başkanlığı seçiminde ortalık şimdiden ısınmaya başlardı..

Ama Mehmet Keleş MHP siyaseti burada şimdilik bitmiş durumda.

Bir yandan da adayların belirlenmesi seçim çalışmalarını hızlandırdı.

Muhalefet liderlerince oluşturulan Millet İttifakı'nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çıkarıldı.

6'lı masada aday belirleme süreci aylarca devam ederken, gelinen son eşikte krizler baş gösterdi.

Kılıçdaroğlu'nun adaylığını onaylamayan ve 3 günlüğüne masadan ayrılan sonra sosyal medya sopası yemiş İyi Parti Lideri Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş için Cumhurbaşkanı Yardımcılığı teklifinde bulundu.

İyi partili Faruk Köylüoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı için İyi Parti tabanında bazı ciddi sıkıntılar yaşıyorlar. Araştırma şirketleri oy oranlarında %40-50 erime olduğundan bahsediyor..

Köylüoğlu, "Seçmenlerin ikna edilebilmesi için İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın İyi Parti'ye verilmesi gerekir." dedi.

Bay Kemal ne yapsın herkes

Kemal Kılıçdaroğlu, bu tercihle birlikte 54 vekil sözü verdiği 6'lı masanın dört partisine 30 milletvekili vermeyi hesaplıyor.

Atı alan Üsküdar’ı geçti.

Millet İttifakı'nda yapılan hesaplara altı parti tek listeden girerse 360, beşi girerse 280 milletvekili çıkarılacağı hesap ediliyor.

Ayrıca DEVA, Gelecek ve Saadet’i içeren ittifak içinde ittifak formülünden vazgeçildi. DEVA Partisi’nın kendi çatısında seçime girilmesi önerisi reddedildi.

Bu partiler %1-2 arasında kamuoyu araştırmalarında oy oranı çıkarken seçimde sıfırlanırsalar insan içerisine çıkamayacaklarını düşünerek CHP çatısında girmek istiyorlar.

CHP den son anda Mehmet Ağar’ın Erkan Mumcu’ya attığı kazık gibi bir kazık bekleniyor bu çevrede. Toplamda seçilebilecek yerlerden 20 milletvekilliği verilecek diğerleri riskli olan yerlere serpiştirilecek.

Bu arada da çingene pazarlığı devam ediyor.

Yok şu kadar yok bu kadar olsun diye herkes  konuşurken CHP’li aday adayları ‘’’ellere var da bize yok mi?’’ müzik eseri eşliğinde isyan bayrağı çekmeleri göreceksiniz an meselesi.

Vaziyet alın ortalık karışacak..

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.