SOKMA AKIL SEKİZ ADIM GİDER. TEŞEKKÜRLER FARUK ÖZLÜ.

  • 16.08.2021 12:21

Anlamı: Daima başkalarından akıl alma. Bazen de bildiğin doğruyu oku.

Hep başkalarının verdiği akılla hareket eden kimse, bir yere kadar başarılı olur, daha sonra ne yapacağını bilemez. İnsan, başkasının verdiği akıl ile iş göremez. Çünkü ortaya çıkacak engelleri aşma konusunda yetersiz kalırlar.

İnsan kendi aklını kullanmalı, kendi aklına göre hareket etmelidir. İnsan, bir iş yaparken başkasının verdiği akılla beceri sağlayamaz. Yalnızca insanlara akıl danışabilir.

Onun haricinde herkes bir iş yaparken veya belirli bir karar verecekken kendi aklıyla hareket etmelidir. Sonuç olarak başkalarından akıl alınması geçicidir, kişi elbet kendi aklıyla baş başa kalacaktır. Her zaman başkalarının zihniyle hareket eder, biri bir dereceye kadar başarılı olur, daha sonra ne yapacağını bilmiyor ve hedefi olmuyor.

Hedeflerini koyan bir yönetici bazen millet ne derse desin doğru bildiğini yapmalıdır.

Dün işyerimize şehir dışından bir çift geldi. Aydınpınar Şelalesine gitmek istediklerini söylediler. Nereden dolmuşa binebileceklerini sordular?. Bende onlara Aydınpınar şelalesinin uzak olduğunu araçları olmadığı için Aydınpınar köyüne kadar dolmuş var ama şelaleye çıkmaz diyerek Konuralp Antik Kentini gezebileceklerini söyledim.

Konuralp ile ilgili yıllardır herkes akıl verip duruyor fakat kimse elini taşın altına koymuyordu. Turizm il müdürlüğü orada küçük bir müze var gitmesekte,  görmesekte minvalinde. Ayrıca İstanbul Müzesine giden heykel ve mozaikler Konuralp’te büyük bir müze yapılıp buraya iade alınmalı. Konuralp’te ortaya çıkan mozaiklerin hiç Gaziantep’te ki Çingene kız mozaiğinden alta kalır tarafı yok. Üniversite ödenek yok deyip işin içerisinden sıyrılıyor. İlla İtalyanlar veya Alman Profesörler ekip halinde  gelip kazacaklar. Ege bölgesinde ki gibi. Görev bazen verilmez alınır. Başkan Faruk Özlü burayı gün yüzüne çıkaracağız diyerek belediyeden Personel, ekipman, araç ne isterseniz hatta bizatihi kazmayı eline alarak kazmayı vurdu. Yok şu yok bu deseydi emin olun 2050 yılında torunlarımız dahi görmezdi. Herkeste bir akıl bin fikir. Bugün Mansur Yavaş’ın popüleritesini Beypazarı’na borçludur. Beypazarını bir turizm şehri yapmıştır. Oradan Ankara’ya başkan olmuştur. Prisuas I. Prusias Cholus MÖ 243-182 yıllarında yaşadı, MÖ 228-182 yılları arasında hükümdarlık sürdü) Bitinya kralı,  zamanında kurulmuş bu hazineyi tavsiye edemezdik.

Bazı esnaflar Başkana şöyle dedik böyle dedik şöyle yapsa iyi olur dedik böyle yapsa daha iyi olur dedik bizi dinliyor ama bildiğini doğru bildiğini yapıyor diye serzenişte bulunuyorlar. Şehir merkezi dönüşümü sokağa çıkma yasaklarında 15 günde kabaca bitirilmesi,Millet parkındaki işgal edilmiş cafeleri bir günde kepçeyi vurup yıkmasaydı Millet Parkı tam olmazdı.O gün bir esnaf diyordu ki Byunu bu şehirde yapabilecek babayiğit yoktu.Adam yıktı geçti.  Düzce Kasrını yıkmasaydı bugün böyle harika bir merkez ortaya çıkmazdı. Küçük sanayide ki değişime başlaması ve Belediye binasının oradaki hehir merkezindeki ucube dükkanlara kazmayı vurmasa şehrin ortasında bir moloz yığını durmaya devam edecakti. Uğur böcekleri Düzce ulaşımına rahatlama getirdi. Tıkır tıkır işleyen bir ulaşım oldu. Devasa Otobüsler  trafik pert. Atık tesisi  çalışmaya başladı. Büyükşehirlerde olmayan bir tesis gübre üretir oldu. Dikkat ettiniz mi her yerde bisikletler bizim yaşlardakiler kullanmayı bilmiyor ama akşamları gençler çok mutlu. Adam doğru bildiğini okuyor ya okusun. Yok onu dinlese yok bunu dinlese bir adım yol gidemeyiz.

İyi ki Konuralp Antik kentine başkan el koydu oraya gitmelerini önerebildim. Yoksa bu iki genci şehir merkezinde nereyi gezmelerini tavsiye edebilirdik?

Bazen kimseyi dinlememek ama danışmak iyidir. Dünya görmek ve bilmek ,Bürokrasiyi bilmek ve işletmek bir şans. Düzce bu şansı iyi kullanmalı.

Konuralp Antik Kenti ve Yapılacak Restorasyon ve konaklama ile Konuralp Düzce için bulunmaz bir hazine. Kıymet bilene.

Teşekkürler Faruk Özlü..

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.