Şükran Öney Anaokulunun minik öğrencileri yıl boyunca yaptıkları projeleri okullarında sergilediler

DüzceSonHaber

Şükran Öney Anaokulunun minik öğrencileri yıl boyunca yaptıkları projeleri okullarında sergilediler
14.06.2021 - 10:19

Şükran Öney Anaokulu öğrencileri 2020-2021 Eğitim Öğretim yıl başında başlanılan sınıf projelerini tamamlayarak okul bahçesinde sergilediler ve final yaptılar.

Projeler kapsamında 3 yaş Minik Kedicikler Sınıfı Öğretmeni Özlem Şahin ve öğrencileri “Temiz Toplum” projesini yıl boyunca yürüttüler. Proje kapsamında temiz toplum bilincini çocuklar oluşturuldu.

4 yaş Yıldızlar Sınıfı Öğretmeni Nermin Kayıkçı ve öğrencileri “Uçurtmam Göklerde Hayallerim Gökyüzünde” projesini yaptıkları uçurtma şenliği ile sonlandırdılar. Öğrencilerin ve velilerin sosyal ve kültürel faaliyetlere ders dışı etkinliklere aktif olarak katılım sağlamaları amacıyla başlayan proje çocukların uçurtma şenliğiyle eğlenceli görüntülerle sonlandırıldı.

4 yaş Sevgi Çiçekleri Sınıfı Öğretmeni Hacer Arslan ve öğrencileri “Başarılı Türk Büyüklerini” tanıdılar. Her hafta düzenli olarak bir  Türk Büyüğü tanıyan öğrenciler yıl sonu etkinliği olarak seçmiş oldukları Türk Büyüğünü canlandırdılar. Böylelikle öğrenciler Türk kültürü ve tarihini daha yakından tanımış oldular.

5 yaş Neşeli Baykuşlar Sınıfı Öğretmeni  Müge Yılmaz ve öğrencileri “Ülkeleri Öğreniyorum” projesi kapsamında dünyadaki farklı kültür ve yerleri tanıdılar. Çocuklar farklı ülkelerin bayraklarını yemeklerini yöresel kıyafetlerini öğrenmiş oldular.

5 Yaş Harikalar Sınıfı Öğretmeni Merve Makaroğlu ve öğrencileri “Geri Dönüşüm” projesi kapsamında atık materyalleri bir amaç için kullanmayı ve farklı bir pencereden bakabilme ve becerisi kazandırmayı hedeflediler. Çocuklar materyalleri daha verimli kullanarak çevreyi koruma bilinci kazandılar.

5 Yaş Uzay Sınıfı Öğretmeni İmren Ertürk ve öğrencileri “ Geri Dönüştür Dünyayı Dönüştür” projesi kapsamında geri dönüşümü olan maddeler kapsamında farkındalık oluşturmak, çocukların çevre kirliliğine neden olan atık ürünleri nasıl geri dönüşüme katacaklarını öğretmek ve bu bilinçle yetiştirilen bir nesli ülkemize kazandırmak amaçlandı.  

5 Yaş Gökkuşağı Sınıfı Öğretmeni Zehra Erbaş ve öğrencileri  “ Matematik Öğreniyorum” projesi kapsamında matematik işlemlerini görselleştirip hem oyun hem işlem şeklinde zevkli hale getirmek için ilgilerini çeken materyaller tasarladılar.  Tasarlanan ürünler okul bahçemizde sergilendi.


Editör: T. Solmaz