Düzce milli eğitim skandalı örtbas etmiş

DüzceSonHaber

Düzce milli eğitim skandalı örtbas etmiş
27.08.2022 - 19:52
Güncelleme 27.08.2022 - 20:13
Kaynak: Haber Merkezi

 

Kalıcı Konutlar Bölgesi’nde bulunan bir lisedeki kadın öğretmen özel bir lisedeki öğrenci ile ilişkiye girdiğini iddia ederek bunu öğretmen arkadaşlarına da anlattı. Durumdan haberdar olan İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmen hakkında soruşturma başlatmak yerine olayı örtbas ederek öğretmenin tayin istemesine ve başka vilayette görev yapmasına izin verdi.

Olay geçtiğimiz eğitim döneminde meydana geldi. Düzce Son Haber Gazetesi’nin ulaştığı bilgilere göre Kalıcı Konutlar bölgesinde bulunan Anadolu lisesinde görev yapan yabancı dil öğretmeni kadın öğretmen, özel bir lisedeki öğrenci ile ilişki yaşadığını iddia ederek bunu diğer öğretmen arkadaşlarına anlattı. Durumdan haberdar olan Anadolu lisesi müdürü ise durumu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirdi.

Ancak İl Milli Eğitim Müdürü hem idari soruşturma başlatıp hemde adli soruşturma başlatmasına izin vermesi gerekmesine rağmen öğretmenin başka vilayete tayin istemesini ve olayı duyulmamasını istedi.

Ayrıca Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde son dönemde yaşana bir çok skandalın da üstünün kapatılmaya çalışıldığı bazı ilçelerde yaşanan sıkıntıların müfettişler tarafından tespit edilmeye başladığı öğrenildi.

 


Editör: D. Son Haber