Düzce Üniversitesi öğrencilerini 5 yıldızlı yurt hizmeti bekliyor

DüzceSonHaber

Düzce Üniversitesi öğrencilerini 5 yıldızlı yurt hizmeti bekliyor
1.09.2022 - 15:36
Güncelleme 1.09.2022 - 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
5

 

Düzce Üniversitesi’nde öğrenim gören yada bu yıl yeni tercih yaparak Düzce Üniversitesi’ne gelecek olan öğrencileri Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı KYK yurtlarında 5 yıldızlı hizmet bekliyor.

2022-2023 akademik yılı 2 Ekim’de başlayacak. Düzce Üniversitesi’ni bu yıl 6 bine yakın öğrenci tercih etti. Öğrencilerin büyük bölümü Düzce merkez ve Akçakoca’da bulunan 10 yurtta barınacak. Yurtlar yeni akademik yıla büyük bir özenle hazırlandı. Binalar içerisinde fiziki ve teknolojik altyapı tamamlandı.

Binalar ayrıca tamamen akıllı hale getirildi. El yıkama ve duş almada kullanılan sular, binaların yanlarına kurulan arıtma tesislerinde tekrar kullanılır hale getirilerek, öğrencilerin kullanabileceği hale getirilecek. Bu sayede su tasarrufu sağlanacak. Yine kurulan güneş panelleri ile sıcak su ihtiyaçlarının büyük bölümü bu yolla karşılanacak.

Yurtlarla ilgili açıklama yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı “Öncelikli Düzce Üniversitesi’ni kazanan ve Düzce’de öğrenim görecek arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Biz Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak bakanlığımıza bağlı 10 adet yurtla toplam 10 bin 616 kapasiteyle öğrencilerimize hizmet vermeye hazırız. Bu kapasitenin yüzde 40’lık kısmını erkek, yüzde 60’lık kısmını ise kız yurtları oluşturuyor. Gençler yurt başvurularını yaptılar. Şuana kadar yurt tercih yapan öğrencilerimizin yüzde 80’ni yurtlarımızı doldurdu. Yurtlarda yüzde 20’lik bir boşluk var. Yoğun bir sezon geçirdik.  Yurtlarımızın tamamının bakım, onarım ve tadilatlarını tamamladık. Gençlerimizin kullandığı tüm alanlara dokunduk, yıpranan alanları tamir ettik. Hem dış hem iç mekanlarda ayrıca teknolojik alanlarda eksiklikleri giderdik. Akademik takvim 3 Ekim’de başlıyor ancak biz yarın öğrenci gelse alacak durumdayız. Hobi bahçeleri yaptık. Gençlerimizin geldiğinde sadece konaklama ve barınma değil, konaklama ve barınmanın dışında onlara sosyal ve kültürel katkı sağlayacak argümanları, eğitim alanlarını, hobi bahçelerini hazırladık. Biz Düzce olarak Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak yurtlarımızı hazırladık. Anne ve babalarının emaneti olan gençlere kendi evlatlarımıza nasıl davranıyorsak, onlara da öyle davranacağız” dedi.

Ayrıca Düzce’deki yurtlar için sanal tur oluşturduklarını ve bu sayede öğrenci ve ailelerinin yurtları sanal ortamda gezebileceğini dile getiren Yazıcı “Düzce Üniversitesi’ni 6 bin yeni öğrenci tercih etti. Aileleri de Düzce’yi bilmiyor. Düzce’nin küçük ve imkanların yetersiz olduğunu düşünüyorlar. Öğrencimiz buraya gelmeden ailesine ve kendisine yatacağı yeri, kalacağı yeri, üniversite ve ders haricinde neler yapabileceğini göreceği bir sanal tur hazırladık. Öğrenci odasını, kazan dairesini, bahçesini gezebiliyor. O sanal turda bir iletişim hattı koyduk. Mesaj geldiğinde ve sorular sorulduğunda arkadaşlarımız cevap veriyor. Anlık cevaplarla öğrencilerimizin kaygı yaşamasını engellemek için bir kapı açtık. Dün sisteme koyduk. Canlı 50-60 kişi geziyor. Aileler de görüyor. Çocuğunun yaşayacağı yeri, ders yapacağı yeri görüyor. Sadece kalacağı yurt yok. Düzce Üniversitesi kampüsü, şehit merkezi, valilik ve anıt meydan ile öğrencinin ilgisini çekeceği tüm mekanları sanal tura koyduk” şeklinde konuştu.


Editör: D. Son Haber