Müdürün tiyatro oyununu kimler görmezden geliyor

DüzceSonHaber

Müdürün tiyatro oyununu kimler görmezden geliyor
5.09.2022 - 16:20
Güncelleme 5.09.2022 - 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
17

 

Çilimli Anadolu Lisesi müdürü Mevlüt Uçarcı’nın evrak üzerinde tiyatro ve drama kursları açtığı, bu kurslar üzerinden kendisine ücret tahakkuk ettirdiği, ayrıca kar tatili sırasında kendisini kursta görevli göstererek haksız kazanç elde ettiği iddia edildi.

Çilimli Anadolu Lisesi Müdürü Mevlüt Uçarcı’nın okul bünyesinde kağıt üzerinde tiyatro ve drama kursu açtığı, bu kurslardan kendisine çift yevmiye yazdığı,  ayrıca resmi tatil günlerinde ve kar tatillerinde de kendisine ücret tahakkuk ettirdiği,  motorlu taşıtlar kursunda olduğu günlerde de tiyatro kursunda görünerek kendisine ücret yazdığı iddiasıyla soruşturma açıldı.

Çilimli Anadolu Lisesi’nde görev yapan okul müdürü Mevlüt Uçarcı, 25 Aralık 2021, 12 Şubat 2021, 26 Mart 2021 tarihlerine denk gelen Cumartesi günlerinde motorlu taşıtlar sınavında komisyon üyesi olarak görev aldı. Ancak Uçarcı’nın bu tarihlerde Çilimli Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan hayat boyu öğrenme kapsamındaki drama kursundan da ek ders ücreti aldığı anlaşıldı.

Okul Müdürü Mevlüt Uçarcı’nın bunlarla birlikte Düzce Valiliği’nin 10-11 Mart 2022 tarihinde ilan ettiği kar tatilini takip eden cumartesi ve Pazar günlerinde valilik tarafından tüm kurslar iptal edilmesine rağmen drama kurslarından kendisine ücret tahakkuk ettirdiği, yine hafta içi öğrencileri derslerden alarak ders saatinde kursa götürdüğü, kurs saatlerine uymadığı tespit edildi.

Yapılan tespit üzerine Okul Müdürü Mevlüt Uçarcı hakkında soruşturma başlatıldı. Disiplin soruşturmasını inceleyen komisyon iddiaların gerçekliliğini ortaya çıkartıldı ve hakkında 4 kademe ilerleme cezası verildi. Adli olarak Uçarcı hakkında resmi kurs defterlerini başkasını aldatacak şekilde gerçeğe aykırı olarak düzenlediği anlaşıldığından soruşturma açılmasına, idari yönden Uçarcı’ya bir daha kurs öğretmenliği ya da öğreticiliği verilmemesine karar verildi. Mali yönden ise Uçarcı’nın kurslardan elde ettiği ücreti faiziyle geri ödemesi istendi.

Uçar hakkında iki kez toplanan disiplin kurulunun adli soruşturma açılmasına yönelik önerisine karşın 18 Temmuz 2022 tarihinde Çilimli Kaymakam vekili olarak görev yapan Cumayeri Kaymakamı Haluk Çakmak, adli soruşturmaya izin vermedi.

Tüm iddialar disiplin kurulu tarafından ortaya çıkarılmasına rağmen kademe ilerleme cezası alarak yöneticilik yapması mümkün olmayan Uçar, bu kez Cumayeri Çok Programlı lisesine müdür olarak atandı. Ancak bir süre sonra Uçarcı’nın, Cumayeri’ne atanması geri çekildi.

Yine Uçarcı’nın, açtığı kurslardan belge alan öğrencilerin belgeleri 18 yaşından küçük çocukların veli izni alınmadan kursa tabi tutulduğu gerekçesi ile iptal edildi.

Yaşanan tüm olaylara rağmen öğretmen olarak bir okulda görevlendirilmesi gereken Mevlüt Uçarcı son olarak 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi’ne müdür yardımcısı olarak atandı.

Eğitim camiası içerisinde büyük rahatsızlığa neden olan konu hakkında, aldığı cezalara rağmen hala yönetici olarak görevine devam eden Uçarcı’nın tüm gerçeğe kavuşmuş iddialara rağmen yönetici olarak kalmasının nedenleri merak edilmeye başlandı.


Editör: D. Son Haber