Düzce’nin tarih kokan binası olacak

DüzceSonHaber

Düzce’nin tarih kokan binası olacak
22.09.2022 - 23:40
Güncelleme 22.09.2022 - 23:41
Kaynak: Haber Merkezi

 

Yıllardır atıl vaziyette bekleyen Eski Kaymakamlık Lojmanı Düzce Belediyesinin titiz çalışması sonucu, göz kamaştıran bir kütüphaneye dönüştü. Estetik görüntüsü ve butik kütüphane konsepti ile tasarlanan Millet Kütüphanesi açılış için gün sayıyor.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, son rötuşları yapılan ve bahçe masaları montajının yapılması ile hizmete girecek olan Millet Kütüphanesini ziyaret etti. Kütüphanenin peyzaj çalışmalarını ile iç mekânın mobilyalarını inceleyen Başkan Özlü, yapılan çalışmanın Düzce’ye ve Düzcelilere edebiyat ve eğitim anlamında önemli değer katacağını kaydetti.

“BUTİK KÜTÜPHANE KONSEPTİNDE OLACAK”

Başkan Özlü, Millet Kütüphanesinin diğer kütüphanelerden farklı bir anlayış ile Düzcelilere hizmet vereceğini belirterek, “ Millet Bahçemizin hemen yanında hem estetik hem de fonksiyonel olarak tasarlanan Millet Kütüphanemizi önümüzdeki günlerde hizmete alacağız. Dış görünüşü kadar iç mekânı da çok güzel ve uyumlu oldu. Burada butik bir kütüphane konseptinde ilerleyeceğiz. Her yerde bulunmayacak özel yayınlar, nadir bulunan kitaplar, önemli edebiyat, bilim ve eğitim dergileri ile araştırma makalelerini Millet Kütüphanemizde olacak. Kitap ve özel yayınların toplanması için çalışmamız sürüyor. Düzce’mize değer katacak olan Millet Kütüphanemizde çocuklarımızdan yetişkinlerimize kadar önemli bir kesim yararlanacak olmasından dolayı çok mutluyum” ifadelerinde bulundu.

İç mekân mobilya ve kitaplıkların yerleşimlerinin yapılmasıyla tüm eksiklerin tamamlandığı Millet Kütüphanesinde dış mekan masalarının da montajının yapılmasının ardından kütüphane hizmete açılacak.


Editör: D. Son Haber