TOGG’un ustaları Düzce’de yetişecek

DüzceSonHaber

TOGG’un ustaları Düzce’de yetişecek
30.10.2022 - 09:58
Kaynak: Haber Merkezi

 

Türkiye’nin yerli otomobili TOGG’un tanıtımının hemen ardından Düzce İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Turan Şahin’den de müjde geldi. TOGG’un servis, bakım gibi işlerini yapacak ustalar Düzce’de yetişecek.

Türkiye yerli otomobili TOGG’la, Cumhuriyet’in 99. Yıldönümünde tanıştı. Gemlik tesislerinde yapılan törenle tanıtılan TOGG, 2023 yılının ilk çeyreğinde yollarda olacak ve seri üretime geçilecek.

TOGG’un tanıtılmasıyla birlikte Mesleki ve Teknik Eğitimden sorumlu İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Turan Şahin’den TOGG’la ilgili Düzce’yi ilgilendiren bir müjde geldi. TOGG’un servis, bakım, arıza gibi işleri ile ilgilenecek olan ustalar Düzce Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yetişecek. Bunun için kurulan Elektrikli Araçlar Teknoloji Dalı’nı öğrenciler tercih edebilecekler. Bölümün açılması için meslek dersi öğretmenleri uzman firmalardan aldıkları eğitimle ilk etapta 30 öğrenciyi yetiştirmeye başladılar.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Turan Şahin “Biz de hazırız. Elektrikli Araçlar devrimi başladı. Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, Düzce Fatih MTAL bünyesinde, Bakanlığımızın onayıyla açtığımız "Elektrikli Araçlar Teknolojisi Dalı"nda eğitimler başladı. Önce Meslek Dersi Öğretmenlerimiz Uzman Firmalardan eğitimlerini aldı, sonra 30 öğrencimiz bu alana yerleşerek eğitimlere başladı. TOGG la birlikte bir çok firma ülkemizde elektrikli araç satacak. Bu araçların üretim, servis, bakım  işlerini bu öğrencilerimiz yapacak. TOGG ülkemize hayırlı olsun” dedi.


Editör: D. Son Haber