Düzce’de okullar 1 hafta tatil edildi

DüzceSonHaber

Düzce’de okullar 1 hafta tatil edildi
27.11.2022 - 02:19
Kaynak: Haber Merkezi

 

 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Düzce’de önemli açıklamalarda bulundu. Özer okulların önümüzdeki hafta boyunca tatil olacağını açıklayarak, 4 okul binasında deprem performans analizi yapılacağını gelen rapora göre yıkılıp yıkılmayacağına karar verileceğini belirtti.

 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer  Düzce’ye gelerek okul binalarında inceleme yaptı. İncelemeler sonrasında açıklama yapan Bakan Özer, “Okullarımızda derem sonrası yapılan çalışmaları değerlendirdik. Depremi yaşayan vatandaşlara geçmiş olsun diliyorum. En büyük sevincimiz hiçbir can kaybının yaşanmaması. Olay vuku bulduktan sonra valiliklerimi, içişleri bakanlığı, çevre şehircilik bakanlığı an be an yerinde inceleme yaptı gerekli önlemleri aldı” dedi.

Okulların önümüzdeki hafta tatil edildiğini açıklayan Bakan Özer, “ Düzce, Bolu ve Sakarya’da her hangi bir okulumuz yıkılmadı. Düzce 1999 depreminden sonra sürekli bakanlığımız gündeminde olan güçlendirme ve yıkılması gereken okulların yıkıldığı illerin başında geliyor. Yüzde 63’ü 1999 sonrası yapılan okullar zaten.  Diğer okullar ile ilgili güçlendirme çalışmalarını yürüttük. Milli eğitim bakanlığı olarak son 1 yıl içinde deprem güçlendirmesi anlamında yatırım sınırlandırması koymadık. İllerimizi 2022’de güçlendirmelerini yapsınlar diye paketiş projesine geçtik. Güçlendirme çalışmalarına verdiğimiz destekle güçlendirme kapsamında okullarımızın tamamını aldık. Sadece Düzce’de değil deprem kuşağında olan tüm illerimizde güçlendirme çalışmalarımızı bu yıl sonun kadar tamamlayacağız. Kaynak eksiğimiz yok. Burada okullarımızın hasar tespiti güçlendirme ve taşınması ile ilgili sadece milli eğitim bakanlığı olarak arar vermiyoruz çevre ve şehircilik bakanlığı desteği ile karar veriyoruz” dedi.

4 OKULDA AYRINTILI  İNCELEME YAPILACAK

Bakan Özer, “Burada 5 okulun raporuyla Cumayeri ortaokulu, Şehit Özgür Işık İlkokulu, Turgut Özal Anadolu lisesi,  Arsal Anadolu Lisesi’nde eğitim gören öğrencilerimizi aynı okulda öğretime almayacağız. Bu okullardaki öğrencileri yeni okullarına ücretsiz taşıyacağız ve ücretsiz yemek vereceğiz. İnceleme bittikten sonra raporlara göre ailelerimizin ve velilerimizin yanında olacağız” dedi.

5 ARALIK’A KADAR OKULLAR TATİL

Özer, “Pazartesi eğitim başlayacak mı başlamayacağı mı. Düzce’de hafta sonu ile birlikte 5 gün tatil oldu. Süreci düzgün yürütmek hem de valilik koordinasyonu ile birlikte öğrenci öğretmen ve velilere bir süre tanıma ve aynı zamanda mevcut okulları hızlı bir şekilde taktik etmek için önümüzde ki hafta Düzce’de 1 hafta tatil ediyoruz. Eğitime 5 Aralıkta başlayacaklar. Milli eğitim bakanlığı olarak teknik psikolojik destek vereceğiz” dedi.


Editör: D. Son Haber