Düzce’de okullar açıldı

DüzceSonHaber

Düzce’de okullar açıldı
5.12.2022 - 12:30
Kaynak: Haber Merkezi

 

Düzce’de 23 Kasım tarihinde yaşanan 5,9 şiddetindeki depremin ardından tatil edilen okullar, bugün tekrar başladı. Okula gitmeyen öğrenciler izinli sayılacak, okula gidenler ise haftayı daha çok psikososyal destek alarak geçirecekler.

Düzce’de 23 Kasım 2022 tarihinde yaşanan 5,9’luk depremin ardından okullarda meydana gelen hasarın tespiti ve öğrencilerin yaşadığı travma etkilerinin azalması için okular 1 hafta boyunca tatil edildi.

Düzce’de 23 Kasım'da yaşanan 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından okul binalarının hasar tespitlerinin sağlıklı yapılması için okullar tatil edildi. Yapılan incelemenin tamamlamasıyla birlikte okullar bugün eğitime açıldı. Düzce Valiliği’nden yapılan açıklamada, okullarda inceleme yapıldığı ve güvenli olduğunun tespit edildiği ifade edildi. Yapılan açıklamada “5 Aralık Pazartesi günü okullarımız açılıyor. Öğrencilerimizin güvenliği bizim önceliğimizdir. Tüm okul binalarımız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı denetim ekipleri tarafından detaylı bir şekilde incelenmiş ve güvenli olduğu tespit edilmiş, raporlar ilgili kuruma sunulmuştur. Yaşanan deprem nedeniyle çocuklarımızın yaşamış olduğu korku ve endişeyi gidermek için okullarda kıymetli öğretmenlerimiz ve uzmanlarımızla beraber bir hafta boyunca sosyal aktivite ve rehberlik hizmetlerine ağırlık verilecektir. Zaruri sebeplerle okula gidemeyen öğrenciler izinli sayılacaktır. Bu dönemde öğrenciler serbest kıyafetle okula gelebilecektir. Okula dönüş ve uyum sürecini en sağlıklı şekilde geçirmek için gerekli tüm tedbirler alınmıştır” denildi.

Valiliğin açıklamasının ardından okulların güvenli olduğunu düşünen veliler çocuklarını okullarına getirdiler. Az sayıda oldukları gözlenen öğrenciler sabah okunan İstiklal Marşı’nın ardından sınıflarına girdiler. Öğrencilere hafta boyunca psikososyal destek verilecek ve bu hafta okula gitmeyen öğrenciler izinli sayılacak.

Okula kardeşini yada çocuklarını bırakan veliler “Kardeşimi bugün okula getirdim. Bence bütün veliler çocuklarını okula getirmeliler. Deprem gerçeği ile yüz yüze gelmeleri gerekiyor. Deprem ilk kez olmuyor son defa olmayacak. Deprem bölgesinde yaşıyoruz. Güvenli olduğu açıklaması geldiği için herkes çocuğunu okula götürmeli. Tabiî ki biraz tedirginiz. Sonuç olarak okullar güvenli. Evimizde de yaşıyorsak, çocuklar okulda durabilirler” dediler.


Editör: D. Son Haber