Öğrencilerin ücretsiz taşınmasına başlanıyor

DüzceSonHaber

Öğrencilerin ücretsiz taşınmasına başlanıyor
8.12.2022 - 22:51
Güncelleme 8.12.2022 - 22:52
Kaynak: Haber Merkezi
1

 

Düzce’de yaşanan depremin ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in ücretsiz taşıma konusundaki yaptığı açıklamanın ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışmalarını bitirdi. Ücretsiz taşıma işlemlerinin 9 Aralık 2022 Cuma gününden itibaren başlayacağı duyuruldu.

 

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, deprem sonrası sorunlu olan okulların öğrencilerinin başka okullara taşınacağı ve ücretsiz taşıma ücretinin 9 Aralık 2022 tarihinden itibaren başlayacağı bildirildi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “23 Kasım Çarşamba günü yaşanan depremin ardından ilimizi ziyaret eden Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer’in talimatları gereği; Merkez Hamidiye Şehit Özgür Işık İlkokulu, Turgut Özal Anadolu Lisesi ve Arsal Anadolu Lisesi okul binalarında yapılacak inceleme nedeniyle öğrencilerimizin başka okul binalarına nakledilmeleri kararlaştırılmıştır. Bu doğrultuda 05 Aralık Pazartesi gününden itibaren Şehit Özgür Işık İlkokulu ve Anaokulunun 304 öğrencisi 15 araç ile Hikmet Akın Ortaokulu ve Körpeşler Anaokuluna, köylerimizde ikamet eden 206 Anadolu Lisesi öğrencisinin 28 araçla, pansiyonlarda yatılı kalan 125 öğrencinin de 11 araçla yeni okullarına taşınma işlemi başlatılmıştır. Bununla beraber, Turgut Özal Anadolu Lisesi ve Arsal Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören 1.414 öğrencinin ikamet ettikleri mahalle merkezlerinde belirlenen 47 noktadan 89 servis aracıyla taşınması için yapılan planlamaya göre ihale çalışmaları tamamlanmıştır.

Her iki okulumuzda öğrenim gören ve özel servis araçlarıyla ya da kendi imkânlarıyla ulaşım sağlayan öğrencilerimiz 09 Aralık Cuma gününden itibaren İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tahsis edilen servis araçlarıyla okullarına taşınacaklardır. Okullarımızda ikili öğretim uygulaması yapıldığından pansiyonlarda kalan yatılı öğrencilerimiz haricindeki diğer öğrencilerimize öğle yemeği hizmeti verilmeyecektir.”


Editör: D. Son Haber