Düzce Özel Mimar Sinan meslek lisesi öğrencilerini bekliyor

DüzceSonHaber

9.08.2021 - 11:09
Kaynak: Haber Merkezi

Çilimli sapağında bulunan ve tamamen ücretsiz olan Düzce Özel Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yeni dönemde öğrencilerini bekliyor. Düzce'nin ilk özel mesleki ve teknik lisesi olan Mimar Sinan Meslek lisesi özel olmasına rağmen tamamen ücretsiz olduğu gibi öğrencilerine iş garantisi de sunuyor. 

Düzce Özel Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi modern sınıfları, uygulamalı laboratuvarları ile sanayinin ihtiyacı olan ara eleman ihtiyacını karşılıyor. 
Okul hakkında bilgiler veren kurucu Maksut Balta " Burası 4 yıl devlet destekli ücretsiz bir okul. Ödeneğini devlet veriyor. Bizde 2017 yılında açtık ve bu yıl ilk mezunlarımızı verdik. Bunu açmadan önce OSB'de ki firmaları dolaştık. Hangi bölümlere ve hangi elemana ihtiyacı olduğunu, araştırmasını yaptıktan sonra okulun bölümlerini açmaya karar verdik" dedi.

MEZUN OLAN ÖĞRENCİ İŞ PROBLEMİ YAŞAMIYOR

Balta, okuldan mezun olan öğrencilerin iş problemi yaşamadığını dile getirerek "Okulumuzda 2 bölüm, 5 dalımız var. Bunlardan makine teknolojisi alanı ile elektrik, elektronik alanında 2 bölümümüz var. Makine alanında, makine bakım ve onarım, CNC, bilgisayar destekli makine ressamlığı alanları var. Bunun yanında elektrik, elektronikte ise pano monitörlüğü ile bakım-onarım diye iki bölümümüz var. Bunlarla ilgili buradan mezun olan çocukların staj yaptıkları yerde çok acil şekilde elemana ihtiyacı olduğu için mezun olanları staj yaptığı iş yerlerinde kendilerini işe alıyorlar. İş problemleri yok. Zaten fabrikaların kalifiye elemana ihtiyaçları var. Ara eleman ihtiyacı olduğu için öğrencilere ihtiyaçları var" şeklinde konuştu.

OKUL 1800 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ

Özel Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kapasitesi hakkında bilgiler veren Balta "Biz bu sene 120 öğrenci mezun verdik. Ama okulumuzun kapasitesi 1800 kişilik. Şu anda 650 öğrencimiz var. Bu sene de kayıtlar devam ediyor. Şu anda da yoğun bir ilgi var. Talep eden öğrencilere ayrıca üniversiteye hazırlık eğitimleri de veriyoruz" dedi. 

HİÇ BİR ŞEKİLDE PARA ALINMIYOR SINIFLAR 24 KİŞİLİK

Okulun özel olmasına rağmen velilerden hiçbir şekilde para alınmadığının altını çizen Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kurucusu Maksut Balta "Hiç bir şekilde para almıyoruz. Öğrencilerin yemek, kıyafet ve özel bazı kitapların paraları alınıyor. Bunun dışında da yıl sonuna kadar veliden para almıyoruz. Yemekde zaten mecbur deği isterlerse yerler. Sınıflarımız 24'er kişilik. Hatta bunları 20'şer kişilik yapıyoruz ki çocuklar daha rahat olsun istiyoruz. Özel okullarda sınıf öğrenci sayısı 24'ü geçemez. 24 kişilik lüks sınıflarda çocuklar eğitimlerini görüyorlar. Sınıflarda akıllı tahtalarımız var" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DE ÖZEL OKULLAR İÇİNDE İLK 5'TE

Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin, özel meslek okulları arasında Türkiye'de ilk 5 içerisinde olduğunu ifade eden Balta "Laboratuarlarımız özel okullar içinde Türkiye'nin ilk 5'ine girecek kapasitede. Elimizde 4 CNC tezgahı ki son sistem. Diğer torna, taşlama, fireze ve elektrik bölümüyle ilgili de son sistem alet ve edevatlarımız mevcut. Burası Düzce'nin ilk açılan özel mesleki ve teknik anadolu lisesi, ilk 1870 kapasiteli okuludur. Çocuklarımız yurt dışına giderek gelişen teknolojiler konusunda eğitimler alabiliyorlar" dedi. 

1 EKİM'E KADAR KAYIT YAPTIRILABİLECEK PUAN ARANMAYACAK

LGS ile yerleşen öğrencilerin bölümlerini ve okullarını beğenmemeleri durumunda Özel Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne kayıt yaptırabileceğini söyleyen Balta "Birinci etap kayıtlar açıklandı. 2. etap kayıtlar ise 9 Ağustos 2021 (Pazartesi) günü açıklanıyor. Bize isteyen öğrenci istediği zaman kaydını yaptırabilir. Başka okula kaydı çıksa bile veya oraya kayıtlı dahi olsa Bize istediği zaman gelebilir. Bizim kayıtlarımız 1 Ekim 2021 tarihine kadar devam edecek. Gittiği okula kayıt olmuş ve orada eğitim görmek istemiyorsa dahi buraya 1 Ekim tarihine kadar gelebilir. Şu anda da kayıtlarımız devam ediyor. Öğrenciler burada puana bakılmaksızın istediği bölümü seçebiliyorlar" şeklinde konuştu.  

Yine kurucu Mehmet Doğan okulun fiziki ve teknik yapısı hakkında bilgiler vererek "Okulumuzda herhangi bir sıkıntımız yok. Fiziki olarak kaç öğrenci gelirse gelsin buna cevap verecek kapasitemiz var. Atölyelerimizde fabrikalarda bulunmayan araç gereç ve tesisatlarımız var. Biz burayı açarken ticaret odası ile görüştük, kendilerinden sanayinin hangi bölüme ihtiyacı varsa o bölümleri açtık. Makine, elektrik ve elektronik bölümlerini açtık. Bugün İŞ-KUR'a gittiğinizde meslek liselerinin bu bölümlerinden mezun olup işsiz kalan kimse yok. En iyi tarafı bu. Buda bizim için sevindirici. Eğitim-öğretim kadromuz mükemmel. Öğretmen arkadaşlarımız işinin ehli ve sıkıntımız yok. En iyi eğitimi verip çocuklarımızı yetiştirmek için çalışıyoruz" dedi. 

Doğan, Özel Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olup çalışmak isteyen öğrencilerin işsiz kalmadığına dikkat çekerek "Çocuklarımızın staj yaptığı fabrikalar, çocuklarımızı başla yere bırakmıyor. Fabrikalar çocuklarımız iş veriyorlar. Fabrikalar bize gelip talepte bulunuyor. Biz staj sözleşmesini yapıyoruz. Çalışmak isteyen ve boşta kalan öğrencimiz yok" şeklinde konuştu. 


Editör: T. Solmaz
Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz