Okullar pandemi gölgesinde açıldı temizlik görevlisi yok

DüzceSonHaber

Okullar pandemi gölgesinde açıldı temizlik görevlisi yok
2.09.2021 - 10:57
Kaynak: Haber Merkezi

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle 2 yıldır uzaktan eğitim yapan öğrenciler, bu yıl pandemi gölgesinde okullarına başladılar. Ancak temizlik ve hijyenin en önem arz ettiği dönemde okullarda henüz temizlik personeli görevlendirilmedi. 

2021-2022 eğitim-öğretim yılı 6 Eylül 2021 tarihinde başlayacak. Ancak okula yeni başlayan öğrencilerin okullarına adapte olmaları için 1 hafta öncesinden öğrenciler okullarına gitmeye başladılar. 

Bu yıl pandemi gölgesinde açılan okullarda Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlığı genelgeleri doğrultusunda özellikle temizlik ve hijyene dikkat edilmesi istendi. Ancak okullara henüz temizlik personelleri görevlendirilmedi. 

Salgın süreci içerisinde okullarda merdiven korkuluklarının, kapı kollarının ve tuvaletlerin geçmişe oranla çok daha sıklıkla temizlenmesi gerekirken temizlik personeli görevlendirilmemesi velilerin tepkisine neden olurken, tedirginliğe de neden olmaya başladı. Bir an önce İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün İŞ-KUR yardımıyla okulların temizlik personeli açığını gidermesi istendi. 
 


Editör: T. Solmaz