Düzce Milli Eğitim Müdürlüğünden koronavirüs açıklaması

DüzceSonHaber

Düzce Milli Eğitim Müdürlüğünden koronavirüs açıklaması
20.10.2021 - 11:07
Kaynak: Haber Merkezi
1

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada koronavirüs salgını nedeniyle kapalı okul olmadığı belirtilerek, en güvenli yerlerin okullar olduğu, tüm hijyen kurallarına uyulduğu vurgulandı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
İlimiz öğrencileri, okullarında öğretmenleri rehberliğinde gerçekleştirdikleri eğitim öğretim faaliyetleri ile küçük yaşlarında büyük tecrübeler kazanarak geleceğe hazırlanıyorlar.

Öğrencilerimiz geleceğimizdir. Bu nedenle İlimizde eğitim öğretim faaliyetlerinin tam zamanlı ve yüz yüze devamlılığını sağlayabilmek için Müdürlüğümüz tarafından çalışmalarımız aralıksız olarak devam etmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında imzalanan "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İşbirliği Protokolü" çerçevesinde yeniden "Okulum Temiz" belgesi ile belgelendirilen okullarımızda öğrencilerimizin ve eğitim çalışanlarımızın sağlığa uygun ortamlarda eğitim öğretim faaliyetlerini devam ettirebilmeleri için her türlü önlem alınmakta, düzenli olarak dezenfeksiyon çalışmaları yapılmaktadır.

Müdürlüğümüz tarafından okullarımıza öğretmen ve öğrencilerimizin kullanımı için maske ve dezenfektan, yine okullarımızda gerekli hijyenin sağlanması için temizlik malzemesi alınarak dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Ayrıca okullarımızdaki temizlik ve hijyen çalışmalarının sorunsuz bir şekilde devam edebilmesi için Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında görevlendirilen yardımcı personeller de okullarımızdaki görevlerine başlamışlardır.

321 resmi ve özel okulumuzda 70.037 öğrencimiz; uygun sağlık koşullarında, maske, mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedirler.

İlimizde vaka ve yakın temas nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilen okulumuz bulunmamaktadır. Bu da şunu gösteriyor ki, salgının hayatımıza etkisinin devam ettiği süreçte en güvenli ortam okullarımızdır.

Öğrencilerimizin geleceği ve yüz yüze eğitimin aralıksız devam edebilmesi için okul dışı ortamlarda da vatandaşlarımızın, velilerimizin maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları, aşı olmayan vatandaşlarımızın uzmanların uyarılarını dikkate alarak aşı olmaları büyük önem arz etmektedir.

Salgın döneminde en güvenli ortam okullarımız, öğrencilerimiz okullarında güvendeler ve mutlular.  

 


Editör: A. Gölge