Bakan Özer bizzat açıkladı Düzce’de eğitim yatırımları artacak

DüzceSonHaber

Bakan Özer bizzat açıkladı Düzce’de eğitim yatırımları artacak
1.03.2022 - 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
1

Düzce’de bir dizi ziyaret ve toplantı için bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yapılan toplantıda Düzce’ye 2022 yılı için 350 milyon liralık eğitim yatırımı yapılacağını ve okulların arttırılarak ikili eğitime son verileceğini söyledi. Özer ayrıca Düzce’de 1 tane olan bilim sanat merkezi sayısının 1’i Akçakoca’da 3’ü Düzce merkezde olmak üzere 4’e çıkarılacağını da sözlerine ekledi.

Bakan Özer, yapılan toplantı sonrası şu açıklamalarda bulundu;

“Düzce’mizin eğitim yatırımlarını ve eğitimde geldiğimiz noktayı geniş katılımlı toplantıyla tamamlamış olduk. Milli Eğitim Bakanlığı olarak 2022 yılında yeni okul yapımı, 150 milyonluk yatırım vardı. Bgün 200 milyonluk ilave yatırımı Düzce’ye kazandırdık. Mevcut 150 milyonluk yatırımı 350 milyona çıkardık. Düzce’de güçlendirme yapılması gereken bina var ve bu sebeple ikili eğitim var. 2022 yılı itibarıyla güçlendirmeler tamamlanacak ve ikili eğitim ortadan kalkacak. Bu kapsamda 150 milyonluk yatırımı 350 milyona çıkarmakla ilgili MEB olarak önceliklerimizden bir tanesi bu dönem, okul öncesi eğitme erişimi arttırmak. Yani 3 yaştaki mevcut yüzde 14 olan okullaşma oranını yüzde 50’ye, 4 yaşta ki yüzde 35 olan okullaşma oranını yüzde 70’e ve 5 yaşta ki yüzde 78 olan okullaşma oranını da yüzde 100’e çıkarmayı hedefliyoruz, 2022 sonu itibarıyla. Türkiye’de 3 bin yeni anaokulu ve 40 bin yeni anasınıfını hizmete alacağız. Bugün itibarıyla 86 anaokulunu ve 7 bin 500 anasınıfını hizmete aldık. 5 yaşta ki okullaşma oranını tüm Türkiye’de yüzde 78’ten yüzde 90’a çıkarmış olduk. Bugünde Düzce’de ki yatırımlarımızda ki ana odaklarımızdan biri de okul öncesi eğitimdi. Düzce’mizi bu yatırımlara ilave olarak 18 anaokulu yatırımı verdik. Düzce’ye yeni 18 anaokulu yapacağız. Bunun 10 tanesini merkezde yapacağız. 1 tanesini Akçakoca’da, 2 tanesini Cumayeri’nde, 1 tanesi Çilimli’de, 1 tanesi Gölyaka’da, 1 tanesi Gümüşova’da, 1 tanesi Kaynaşlı’da ve 1 tanesi Yığılca’da olacak. Bunlara ilave olarak merkezde 24 derslikli yeni bir ilkokul yapacağız. Yine merkezde 24 derslikli bir anaokulu yapacağız. Yine Dikmeli ’de 8 derslikli bir İlkokulu da yatırım programına dahil etmiş olacağız.

Bildiğiniz gibi özel yetenekli öğrencilerin yelekenlerini geliştirmede aktif olarak kullandığımız bilim sanat merkezleri var. Bilim sanat merkezlerimizin sayısını arttırmaya çalışıyoruz. Bilim sanat merkezlerine erişimi kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Yani öğrencilerin ilçeden merkeze ulaşmalarını minimuma düşürüp mümkün olduğu kadar öğrencilerin olduğu yerde bilim sanat merkezi açmayı hedefliyoruz. Düzce’de 1 tane bilim sanat merkezi vardı. Bugün 3 yeni bilim sanat merkezi açma kararı aldık. Bunlardan birini Akçakoca’da 2 tanesi ise merkezde açılacak. Dolayısı ile merkezde bilim sanat merkezi sayısı 3 olacak. Düzce genelinde bilim sanat merkezi sayısı 4’e çıkmış olacak.

İnşallah bu yatırımların hayata kısa sürede geçmesini ve geçtikten sonra da Düzce’de eğitim kalitesinin çok iyi noktalara gelmesini istiyorum. Düzce’de gerçekten çok uyumlu bir ekip var. Vali, belediye başkanı, milletvekilleri, il başkanları sürekli istişare halindeyiz. Değerlendirme toplantısında da gördüm. Belediye başkanımız bize yeni okul yapımı ve arsa konusunda destek oluyor. “

 


Editör: D. Son Haber