Korsan öğrenci servisleri ve belgesiz sürücüler var! Denetimlerin artması gerekiyor

DüzceSonHaber

Korsan öğrenci servisleri ve belgesiz sürücüler var! Denetimlerin artması gerekiyor
5.04.2022 - 11:35
Kaynak: Haber Merkezi

Düzce’de okul servis taşımacılığında iş kontrolden çıktı. Yetersiz denetim nedeniyle korsan servis araçları ve belgesiz hatta adli sicili bozuk şoförler kol gezmeye başladı. Denetimlerin arttırılarak kurallara uyan servis sürücülerinin korunması gerekiyor. Düzce Belediyesi’nin S plaka uygulaması olması ve bunu esnaflara diretmesine rağmen vergi mükellefi esnafların korsanlara adeta yem edilmesi tepkilere neden olmaya başladı.

Düzce’de son dönemde özellikle korsan servis ve bazı servis sürücülerinin şikayetler üst üste gelmeye başladı. Yaklaşık 2 hafta önce yapılan ihbarı değerlendiren polis ekipleri Atatürk Bulvarı üzerinde ehliyetsiz sürücüsü olan ve taşıma izni olmayan bir araçla öğrencilerin taşındığını tespit etti.

Olayın üzerinden kısa bir süre geçmesinin ardından ise bir öğrenci servis sürücüsünün liseli kızı taciz ettiği iddiası kamuoyuna bomba gibi düştü.

Yaşanan olayların ardından bazı servis sürücüleri olaylardan kaynaklanan rahatsızlıklarını dile getirdiler. Denetimlerin yetersiz olduğunu dile getiren ve yetkisiz taşımacılık yapan servislerin kendilerine zarar verdiğini söyleyen servis sürücü ve sahipleri denetimlerin arttırılarak bu tip olaylara fırsat verilmemesini istediler.

 


Editör: D. Son Haber