Fatih ilk okulu yeni binasıyla öğrencilere hizmet verecek

DüzceSonHaber

Fatih ilk okulu yeni binasıyla öğrencilere hizmet verecek
25.08.2021 - 11:19
Kaynak: Haber Merkezi

Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bulunan ve öğrencilere yetmeyen Fatih İlkokulu yenilenen binasıyla öğrencilere hizmet verecek . 


Fevzi Çakmak mahallesinde 1960 yılında eğitim öğretime açılan Fatih İlkokulu, aradan geçen zaman ve iki deprem sonrasında ihtiyaçları karşılayamaz duruma geldi.

2017 yılında yıkım kararı verilen eski okul binasının yerine yapılan Fatih İlkokulu 2020 - 2021 Eğitim Öğretim yılında öğrencilere kapılarını açtı. Bu süre içerisinde ise 3 yıl Fatih Ortaokulu binasında ikili öğretim yapıldı.

Fatih İlkokulu yeni binasında 18 derslik, 6 atölye, spor salonu, konferans salonu, ve 3 anasınıfı ile öğrencilere hizmet veriyor. Tabiat ve Hayvan Bakım Atölyesi, Zeka Oyunları Atölyesi, Drama Atölyesi, Görsel Sanatlar Atölyesi, Fen-Teknoloji ve Matematik Atölyesi, Yaşam Becerileri Atölyesi gibi bölümlerin eksikleri en kısa sürede tamamlanacak olan okulda bu alanlar da öğrencilerin kullanımına açılacak.

1982 yılında eğitim öğretime açılan Fatih Ortaokulu'nda ise aradan geçen zaman ve değişen ihtiyaçlar nedeniyle güçlendirme çalışmaları yapıldı. Yangın merdiveni, asansör, kantin, kazan dairesi gibi eklentiler yapılarak Fatih Ortaokulu 2021 - 2022 Eğitim Öğretim yılında 10 derslik, Fen Laboratuvarı, Teknoloji- Bilişim Laboratuvarı ile öğrencilerimize tekrar kapılarını açtı.


 
 


Editör: T. Solmaz