Öğretmen müsveddesi Hafize Dal göz altına alındı

DüzceSonHaber

Öğretmen müsveddesi Hafize Dal göz altına alındı
3.03.2022 - 10:10
Kaynak: Haber Merkezi
12

Muş’un Bulanık İlçesi’nde tweet atarak çocuklara ve Doğu halkına hakaret eden öğretmen müsveddesi Hafize Dal, dün gece göz altına alındı. Hakkında adli işlem başlatılan Dal, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’nde, İl Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yaparken Muş’a atanan Aytaç Tefek, yine fırtına gibi esiyor. Muş’un Bulanık ilçesinde tweet atarak “Ben de tertemiz mis gibi çocuklarla ders yapmak istiyorum. Doğuda temizlik nedir bilmeyen çocuklar içerisinde hastalıklarla boğuşmak istemiyorum…Öğretmene değer verilmeyen bu ülkede öğretmen olduğum için çok pişmanım… 4 sene bu hataya mahkum edilmek istemiyorum" diyen ve görevinden uzaklaştırılan Hafize Dal olayı ile yakından ilgilenen Tefek, savcılık talimatıyla öğretmen müsveddesini dün gece göz altına aldı.

Göz altına alınan ve ifadesinin ardından serbest bırakılan Hafize Dal hakkında Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçundan adli işlem başlatıldı.


Editör: D. Son Haber