ACILAR İLE BÜYÜMEK

  • 22.04.2022 15:22

Annem küçük yaşta annesini kaybetmiş. Rahmetlik dedemde en küçüğü 5 en büyüğü 15 yaşında 4 çocuğuna bakmak ve kendisine eş olarak yeniden bir evlilik yapmış.

Fakat içerisine düştüğü zor durumu ve hatıralarını anlatırken bahçede koparılan bir salatalık nedeniyle yedikleri dayağı anlatır annem, teyzem ve hep beraber ağlardık.

Annesiz büyümek hayatta hep boynunuzu bükük kılar der teyzem.

 ‘’İnsanın inanası gelmiyor’’  derdi büyüklerimiz. Her ölüm erken oluyor maalesef.

Babasız büyüyen kadınların yürekleri kocamandır. Çocuklar belki başlarında esen kavak yelleri ve gençlik ateşi ile bir düzine tecrübe yaşarlar.

 Ama intikam alamazlar; çünkü onlar, acıtmanın hiç kimseye bir faydası olmayacağını bilirler. Acıları ilk gün değil sonra her kapı açıldığında, her sofrada, her bayramda acılar katlanarak artar ve devam eder. Çünkü açının en büyüğünü yaşamışlardır. Fakat bu hissi ilk şokla anlamazlar fakat sonra her yatağa girdiğinde başını yastığa koyduğunda yastık sessiz ve usulca gözyaşları ile ıslandığında anlarsınız.

 Hayata dair büyük kasırgalardan geçerler. En sevdikleri insanlar tarafından, hep daha fazlasını vermenin önemi öğretilmiştir onlara...

Çünkü o zaten gölgesi olmayan bir ağacın yavrusudur. Bir ceylan gibi narin ve ürkektir. Ve sahiplenmek ruhuna nakış gibi işlenmiştir. Babasız büyüyen kadınların yürekleri hızlı kanar, çünkü onlar hala küçük bir kız çocuğudur. Bu çocuklar için geçerlidir. Fakat en büyük acıyı eşler yaşar.

Onların yüreği çocukça kanar, ağlar ve kader der içine atar.

Sonra acılar insanı büyütür ama kızları devleştirir.

Erkekler için kolaydır. Bir anda büyürsünüz siz dahi büyüdüğünüzü anlamazsınız. Hatta küçük dev adama dönüşürsünüz. Ama ‘’siz benim neler çektiğimi nerden bileceksiniz’’ şarkısı en çok dinlediğiniz şarkı olur.

Fakat arkanızda kocaman bir dağ olmadığı için ovanın ortasında çırılçıplak hissedersiniz kendinizi.

Bu nedenle gözünüzü hep kaçırırsınız hayattan.

Belki en önemli yanları eksiktir ama babasız büyüyen çocuklarının kendi hayatınızda gözle görülür faydaları vardır.

Onların kıymetini bilin. Çünkü onlar büyük yürekli, küçük beklentileri olan, baba ruhlu anne ruhlu hem anne hem baba olmuş ruhlardır.

Her kadına her koşulda dik durmak yaraşır. Hayata ve umuda karşı dimdik durmak gerekir.

Her erkeğe kuytu köşelerse sessizce ağlamak yaraşır. Acılara ve hayata karşı dimdik durmak için.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.