Gülümseme ve sessizlik

  • 13.05.2022 11:18

DüzceSonHaber

Başarılı insanların dudaklarında iki şey vardır, "gülümseme ve sessizlik".

Gülümseme bir problemdir emek verilir ise bu problem çözebilir. Sessizlik probleminden sadece kaçınabiliriz bir yere kadar.

Gazetede okumuş idim ABD’nin Connecticut eyaletinde yaşayan 84 yaşındaki bir adamın 62 yıl boyunca eşiyle konuşmamak için sağır ve dilsiz taklidi yaptığı ama bir karaoke gecesinde şarkı söylerken karısına yakalandığı iddia edildi

 Şeker ve tuz birbirine karışabilir ama karıncalar tuzu reddeder ve sadece şekeri götürürler. Hayatta doğru insanları seçin ve hayatınızı daha iyi ve tatlı hale getirin.

Unutmayın, ağaçlar köklerini değil yapraklarını değiştirir. Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük; bir başka bahar için sadece yaprak döktük. Mevlana ne güzel demiş.

Hayallerine ulaşamıyorsan, yolunu değiştir inancını ve itikadını değil.

Durup havlayan her köpeğe taş atarsanız hedefinize asla varamazsınız. Ama köpek devamlı havlıyorsa  hoşt diyebilmeli insan bir noktadan sonra.

Nefret edenler seni suda yürürken görüp yüzme bilmediğini söyleyecekler.

Suyun üstünde dans etsen bile düşmanların seni toz kaldırmakla suçlar. Veya dans etmeyi bilmediğini söyleyeceklerdir.

Sessiz bir hayat yaşamayı, kendi işinize bakmayı ve kendi ellerinizle çalışmayı hırsınız haline getirin.

Unutma, asla bir domuzla güreşme. Domuz niyetli insanlarla hele hele hiç görüşme. Domuz dinimizce pis bir hayvandır. Ortamınızı bir araya getirmeyin.  İkiniz de kirleneceksiniz ama domuz bundan zevk alacak. Ona bu zevki tattırmayın.

Herkese bir değer verip hiçi harcarsanız hiçler kendini ekmek gibi nimetten sayar. Bundan pişman olursunuz.

Hiç kimse bir hiç değildir...

Hayatta bazen hiç kimse gibi hissetmek kolaydır. Derinlerde bir yerde, özel ve eşsiz olduğumuzu ve değerlerinizin kıymetini bilin çok şeyimiz olduğunu biliyorsanız yolunuza devam ediniz.

Ama kimsenin bir hiç olmadığını anlamalıyız, özellikle de Allah’ın gözünde. Hepimizin özel yetenekleri ve özellikleri var ve her insan sevilmeye ve takdir edilmeye layık ve kabiliyetlidir.

Her insan bir kuldur. İyisi ile kötüsü ile. Peygamber efendimiz bir hadisinde "Allah sizin dış görünüşünüze ve mallarınıza bakmaz. Ama o sizin kalplerinize ve işlerinize bakar." (Müslim, Birr, 33; İbn Mâce, Zühd, 9; Ahmed b. Hanbel, 2/285, 539)

Tahrif edilmiş  kutsal kitaplardan Samuel İncil’inde Allah insanların baktığı şeylere bakmaz. İnsanlar dış görünüşe bakar, Allah kalbe bakar. Görünüşünü ya da boyunu düşünme, çünkü onu reddettim.

Kendini yaratıcımızın bizi sevdiği gibi sevmeyi öğren.

 

Allah hepimize başarı ve sağlık emanet ediyor her gece uykuya dalarken. Her şafak vakti rızkımız yeniden dağıtılıyor.

O nedenle kıymet bilmeyenlere kıymet vererek iyi niyetinizi harcamayın. Rızkınızı da.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.