Düzce’de patlayan doğalgaz borusu alev aldı

DüzceSonHaber

Düzce’de patlayan doğalgaz borusu alev aldı
7.10.2022 - 12:50
Güncelleme 7.10.2022 - 13:38
Kaynak: Haber Merkezi

 

Düzce’de yol çökmesi sonrası patlayan doğalgaz borusu yanında bulunan elektrik tellerinden çıkan kıvılcım sonrası alev aldı. Yaklaşık yarım saat süren çalışmalar sonrası doğalgaz kesilerek alevler söndürüldü.

Olay 11.30 sıralarında Sancaklar Mahallesi’nde meydana geldi. Sancaklar Mahallesi 8811 sokakta doğalgaz dağıtım hattının bulunduğu yolda çökme meydana gelmesi sonucu doğalgaz borusu zarar gördü ve doğalgaz sızıntısı başladı. Aynı noktadan geçen elektrik hatlarının da zarar görmesiyle birlikte çıkan kıvılcımlar doğalgazın tutuşmasına neden oldu. Olay sonrası bölgeye çok sayıda itfaiye, doğalgaz dağıtım şirketi ve sağlık ekibi yönlendirildi. Yarım saat süren çalışmalar sonrasında doğalgaz ana hattından dağıtım borusuna gelen doğalgaz kesilerek alevler söndürüldü.

Belediye Başkan Yardımcısı Murat Güler, “Bu bölgede kanalizasyon altyapı çalışması esnasında oluşan göçme çalışması sonrası olay gerçekleşti. Bölge eski dere yatağı olduğu için zemin kum ve çakıl. Bu tür alanlarda yaptığımız çalışmalarda geniş kazılar yapmak zorunda kalıyoruz. Yolun genişliği çok fazla olmadığı için yolda bulunan doğalgaz hattı çökme sonrası koptu. Aynı bölgeden elektrik hattıyla teması sonrası yangın oluştu. Arkadaşlarımız tedbirli davrandı ve itfaiye ekipleri anında müdahale ederek gazın kesilmesini sağladılar. Tehlikeli bir durum yok. Gerekli çalışmayı yaparak tamirat sonrası çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

 


Editör: D. Son Haber