Habersiz doğalgaz bakım çalışması paniğe neden oldu

DüzceSonHaber

9.10.2022 - 10:24
Güncelleme 9.10.2022 - 11:51
Kaynak: Haber Merkezi
2

 

Konuralp bölgesinde doğalgaz dağıtım şirketi tarafından kış öncesi doğalgaz boru hatlarının bakımı için çalışma başlatılarak gaz salınımı yapıldı. Durumdan habersiz olan ve çalışmanın yakınında olan yurtta kalan üniversite öğrencileri yoğun ses ve koku nedeniyle panik yapınca yurtlar boşaltıldı.

 

Düzce’de doğalgaz dağıtım şirketi Şehit Kemal Işıldak Mahallesi’nde bulunan ana vanadan şehir içi doğalgaz borularının basıncının rahatlatılması ve kış bakımı için kontrollü doğalgaz salınımı yapıldı. Yüksek ses ve koku yayan çalışmadan ana varanın hemen yanında bulunan Raziye Begüm Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrencilerin bir kısmının haberi olmayınca panik havası oluştu. Öğrenciler polis ve itfaiye eşliğinde yurttan tahliye edilirken, çevrede güvenlik tedvirleri alındı. Yaklaşık 5 saat sürecek çalışmalar sırasında öğrenciler başka bir yurda yerleştirildi.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı “Burada 2 bin 400 civarında öğrenci var. DERGAZ, BOTAŞ bilgisi dahilinde bir doğalgaz salınımı gerçekleştirilmiş. Kontrollü ancak öğrencilerimizin bir kısmının bilgisi olmamasından dolayı panik havası oluştu. İtfaiye, emniyet ve bizler bütün öğrencilerimizi yan yurda aldık. Kontrollü salınımın ardından tekrar kendi yurtlarına alacağız. Herhangi bir sıkıntı herhangi bir problem yok. Ufak bir panik oldu. Bizde gençlerimizin yanındayız. Kendileri ile görüşeceğiz” dedi.

 

 


Editör: D. Son Haber
Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz