Polisten kaçan TIR lastikleri patlayınca durdu narkotik köpeği ile arama yapıldı

DüzceSonHaber

14.10.2022 - 18:49
Kaynak: Haber Merkezi

 

Gölyaka sapağında uygulama yapan polis ekiplerinin dur ihtarına uymayan TIR sürücüsü yaklaşık 30 kilometre kaçtı. Lastikleri patlayan TIR, otoyolda durmak zorunda kalırken, TIR uyuşturucu olma ihtimaline karşı narkotik köpekleri ile arandı.

Olay akşam saatlerinde D-100 karayolu Gölyaka sapağı mevkiinde meydana geldi. Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı denetimde dur ihtarına uymayan 54 ABP 332 plakalı TIR sürücüsü polisten kaçmaya başladı. Bir süre Gölyaka İstilli Köyü mevkisinde dolaşan TIR, ardından TEM otoyoluna girerek İstanbul istikametine kaçmaya başladı. Kovalamaca sırasında gişelerden geçerken demir yükseltilere vuran TIR’ın lastikleri patlayınca TIR sürücüsü Gümüşova rampalarında durmak zorunda kaldı. Araçtan indirilen iki şahıstan TIR sürücüsünün Mehmet Yıldız, yanında bulunan kişinin ise Ferhat Ayrancı olduğu tespit edildi. Şahısların yapılan sorgusunda Ferhat Ayrancı’nın aranması bulunduğu tespit edilirken, sürücü Mehmet Yıldız’ın ise ehliyetinin olmadığı belirlendi.

Sürücüsü Mehmet Yıldız sürücü belgesi olmadığı için polisin dur ihtarına uymadığını söylerken, Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri narkotik köpekleri ile TIR’da arama yaptılar. TIR içinde ve dorsesinde yapılan aramada herhangi bir suç yada suç unsuruna rastlanmazken, sürücü ve yanında bulunan yolcu göz altına alındı. Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Yaklaşık 30 kilometrelik kovalamaca sonunda yakalanan TIR sürücüsüne 46 bin 645 lira cezai işlem uygulandı.

 

 


Editör: D. Son Haber
Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz