Çaycı esnafından örnek davranış

DüzceSonHaber

Çaycı esnafından örnek davranış
17.11.2022 - 10:50
Kaynak: Haber Merkezi
1

 

Gaziantep Caddesi’nde çay ocağı işleten Osman Akbal, 7 yıl önce kurduğu iş yerinin doğum günü nedeniyle vatandaşlardan bir günlüğüne hesap almadı. Akbal, “Burada çayların ücretsiz olmasından öte vatandaşlarımızla bir bakıma helalleşmek istedik. Maksadımız ticaret değil maksadımız muhabbet” dedi.

Gaziantep Caddesi’nde çay ocağı işleten Osman Akbal, 16 Kasım 2015 tarihinde kurduğu çay ocağının 7. Yaşını kutluyor. Akbal bu sebeple işletmesinin doğum gününde gelen müşteri ve vatandaşlardan gün boyunca hesap almayarak ücretsiz çay ikramında bulundu.

İşletmesinin doğum gününde asıl amacının ücretsiz çay dağıtmaktan çok vatandaşlar ve esnaflarla helalleşmek olduğunu söyleyen Akbal “Çaylar ikramımızdır diyoruz. Her sene iş yerimizi doğum gününde müşterilerimizle helalleşme ve gönül alma anlamında böyle bir gelenek haline geldi. Bu sene altıncısını yapıyoruz. Biliyorsunuz böyle iş yerlerinde para üstü muhabbeti çok olur. Allah razı olsun müşterilerimiz para üstü kalsın diyor. İnsanlarımızın gönlü zengin. Bende onlarla helalleşmek için onların bende, benim onlarda hakkı kalmasın diye böyle bir şey yaptık. Diğer yandan bizden çay içen esnaflarımızda var. Olur ya elemanlarımız fazla para almıştır, para üstü vermemiştir. Hepsi ile helalleşme oluyoruz. Hem asıl işin ticaret değil asıl işin muhabbet olduğunu anlatmaya çalışıyoruz” dedi.


Editör: D. Son Haber