Polisler suçlulara göz açtırmıyor

DüzceSonHaber

Polisler suçlulara göz açtırmıyor
12.04.2023 - 15:48
Kaynak: Haber Merkezi

 

Düzce İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin, Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesince aranan şahıslara yönelik yaptığı operasyonlarda 15 kişi tutuklandı.

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından 01 Şubat 2023 ile 31 Mart 2023 tarihleri arasında 2 aylık süreç içerisinde il merkezinde umuma açık işyerleri ve metruk alanlarda, park/bahçelerde, eğlence mekânlarında ve aranan şahıslara yönelik olarak Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesince yapılan çalışmalarda 2226 şahsın sorgulması yapıldı.

Hakkında çeşitli suçlardan aranması bulunan 86 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.  Bu şahıslardan 15’i çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı. Tutuklanan bu şahısların içerisinde haklarında 18 yıl 6 ay, 12 yıl 4 ay, 8 yıl 4 ay, 4 yıl 2 ay, 4 yıl, 4 yıl, 2 yıl 9 ay kesinleşmiş mahkûmiyet cezası bulunan şahıslarda yer alıyor.

Uygulamalar sonucunda Düzce’de toplam  24 adet Ruhsatsız Tabanca, 6 adet Kurusıkı Tabanca, 3 adet Av Tüfeği, 2 adet Uzun Namlulu Silah, 169 adet Fişek, 8 adet Kesici/Delici alet, 3 adet Sopa, 309,60 gr Skunk, 65 gr Esrar, 25,25 gr Metamfetamin, 10 gr Afyon Sakızı, 1 adet Uyuşturucu ve Uyarıcı madde etkisine sahip sentetik hap, 2 adet Ecstasy ele geçirildi.

Ayrıca Akçakoca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışma neticesinde alkol imalatı yaparak ticaretini yapan şahsın ikametlerinde yapılan arama neticesinde 21 adet viski, rakı ve votka alkol kiti, 5 adet çeşitli ebatlarda içi dolu şişelerde viski, 1 adet 150cl şişede votka, 1 adet 5 litrelik bidon içerisinde etil alkol, 11 adet doluma hazır vaziyette boş cam şişe, 3 adet üzerinde etil alkol yazan 5 litrelik boş bidon ele geçirildi.

Çilimli İlçe Emniyet Amirliği tarafından tabelası ve ruhsatı olmayan kahvehaneye yapılan uygulama neticesinde 1200 TL para ile iskambil kağıtlarına el konularak şahıslar hakkında kumar oynanması İçin yer ve mekan sağlama suçundan işlem başlatıldı.

Hakkında yakalama kararı bulunan bir şahıs Gümüşova İlçe Otogarında ekipler tarafından yakalanmış ve 8 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunması nedeni ile gözaltına alınarak tutuklandı.

Hakkında yakalama kararı bulunan bir şahsın kalmış olduğu ikamet adresi tespit edilerek söz konusu ikamete gidilmiş, ikamette bulunan şahsın Kişisel Verileri, Hukuka Aykırı Olarak Ele Geçirmek Veya Yaymak suçundan 18 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunması nedeni ile şahıs gözaltına alınarak tutuklandı.

Hakkında yakalama kararı bulunan bir şahsın kalmış olduğu ikamet adresi tespit edilerek söz konusu ikamete gidilmiş, ikamette bulunan şahsın 2 ayrı karar numarası ile Kamu Kurum ve Kuruluşları, vb Tüzel Kişiliklerin Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık suçundan toplamda 12 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunması nedeni ile şahıs gözaltına alınarak tutuklandı.

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’ nden yapılan açıklamada Suç ve suçluyla mücadelemiz kararlılıkla ve titizlikle devam etmektedir.  Kamuoyuna saygıyla duyurulur.’’ İfadelerine yer verildi.


Editör: D. Son Haber

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.