Kaçak işçi çalıştıran dinlenme tesisine jandarma baskını

DüzceSonHaber

Kaçak işçi çalıştıran dinlenme tesisine jandarma baskını
20.07.2022 - 00:21
Kaynak: Haber Merkezi
1

Düzce İl Jandarma Komutanlığı tarafından TEM Otoyolu Kaynaşlı mevkisinde buluna bir dinlenme tesisine kaçak işçi çalıştırdığı ihbarı üzerine düzenlenen baskında ülkeye kaçak yollardan giren ve çalışma izni olmayan 15 Afganlının çalıştırıldığı tespit edildi. Sigortasız işçi çalıştıran iş yeri hakkında idari işlem başlatılırken, kaçak çalışan 15 Afgan uyruklu şahsa hem para cezası uygulandı hem kaçak olan 6 Afganlının sınır dışı edilmesi için çalışma başlatıldı.

Düzce İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Düzensiz Göçle Mücadele kapsamında yapılan huzur operasyonunda TEM otoyolu Kaynaşlı mevkisinde bulunan bir dinlenme tesisine operasyon düzenlendi. İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı KOM şube ekiplerinin yaptığı baskında dinlenme tesisinde 15 Afgan uyruklu şahsın kaçak ve sigortasız çalıştırıldığı tespit edildi.

Yapılan operasyonda H.A., S. M., B. M., G. A., M. Ö. ve B. O. İsimli 6 Afganistan uyruklu şahısların uluslararası koruma kimlik belgelerinin bulunduğu, çalışma izinlerinin bulunmadığı, N. İ., A. Ö., A. Ö., E. A., H. E., S.B., S. T., A. R. ve N. R. İsimli 9  Afganistan uyruklu şahısların ise uluslararası koruma kimlik belgelerinin bulunmadığı tespit edildi.

Yasadışı yollarla ülkeye giren yabancı 9 Afganistan uyruklu şahısa her birine 6 bin 464 lira olmak üzere toplam 58 bin 176 lira idari para cezası uygulanırken, bu şahısları yasa dışı yollardan sigortasız çalıştıran dinleme tesisi hakkında da idari işlem başlatılarak gerekli işlemlerin yapılması için Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü’ne bu tutanlar iletildi.

Operasyon sonucu uluslararası koruma kimlik belgeleri bulunan 6 Afganistan uyruklu şahıs yapılan uyarıların ardından serbest bırakılırken, uluslararası koruma kimlik belgeleri bulunmayan 9 Afganistan Uyruklu şahıslar ise yapılan işlemlerinin ardından Geri Gönderme Merkezine teslim edilerek sınır dışı edilecek.  


Editör: D. Son Haber