Sağlık çalışanlarının eyleminde maket yakma krizi

DüzceSonHaber

Sağlık çalışanlarının eyleminde maket yakma krizi
4.12.2021 - 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
2

Doktorlara yapılan zamların ardından diğer sağlık çalışanlarına aynı derece zam yapılmaması sağlık sendikalarını harekete geçirdi. Eylemler sırasında fazla zam alan doktor maketi yakıldığı algısı oluşturmaya çalışılması eylemlere gölge düşürünce Sağlık-Sen Düzce Şubesi Başkanı Cihan Özal açıklama yaparak durumun gerçekliğini anlattı. 

Doktorlara yapılan 2 bin 500 ile 5 bin lira arasında zam yapılması ve diğer sağlık çalışanlarına aynı derece zam yapılmaması sağlık sendikalarını harekete geçirdi. 2 gün iş bırakma eylemi yapacak olan sendikalar öncesince eylemlere başladı. Eylemler sırasında Türk-Sağlık Sen sendikası tarafından bir sağlık çalışanı maketi yakılması bazı çevreler tarafından doktorlar ile diğer sağlık çalışanlarının aralarının açılmasını sağlamak için farklı yönlere çekildi. Ancak maketin yakılması doktorlar dışında ki sağlık çalışanlarının içinde ki yangını götermek adına kullanıldı.

Yanlış anlaşılmalara son vermek isteyen Sağlık-Sen Düzce Şubesi Başkanı Cihan Özal açıklama yaparak "Ankara Gazi Üniversitesi Türk Sağlıksen şubesi tarafından yapılan eylemde maket bir sağlık çalışanı yakılarak sağlık çalışanlarının içinde bulunduğu durumu ortaya koymaya çalışmışlardır. Ancak bazı güruhlar burdan bazı resimleri alıp görsellere Sağlık-Sen etiketi koyarak doktor maketi yakıldı diye sosyal medyada algı yapılmıya çalışılmıştır.  Hekimlerimize verilen iyileştirmenin sonuna kadar arkasındayız ve daha fazlasını hakkettiklerini söylüyoruz. Bunun yanında ekibin diğer tüm parçalarının da unutulmasını ,yok görülmemesini söylüyoruz. Tüm sağlık çalışanlarımız hakettiği ücreti alana kadar da söylemeye devam edeceğiz. Sağlık camiasını bölmeye çalışanlara fırsat vermeden hak aramaya devam edeceğiz. Her zaman söylüyoruz söylemeye devam edeceğiz. Biz bir ekibiz sağlıkta bir ekip işidir" dedi. 


Editör: A. Gölge