Çaldıkları kasayı açtıktan sonra kaçarken yakalandılar

DüzceSonHaber

Çaldıkları kasayı açtıktan sonra kaçarken yakalandılar
1.09.2022 - 09:05
Kaynak: Haber Merkezi

 

Akçakoca İlçesi’nde bir evden içerisinde ziynet eşyaları bulunan kasayı çaldıktan sonra mezarlıkta açarak kaçmaya çalışan iki kişi polis ekiplerince yakalandı. Şahıslar çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Olay 30 Ağustos tarihinde Akçakoca Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre fındık için köyünde bulunan şahıs, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki evini kontrol için geldiğinde içerisinde Trabzon takı seti, 2 adet altın künye ve 1 adet altın çocuk bilezik ile 2 adet pırlanta yüzüğün bulunduğu kasanın yerinde olmadığı fark etti. A.T durumu polis ekiplerine bildirdi. Polis ekipleri yaptıkları araştırmalarda Osmaniye Mahallesi’nde bulunan mezarlık yakınında bir kamyonetin park halinde olduğunu fark etti.

Aracı takibe alan polis ekipleri mezarlık içerisinden çıkarak araca doğru yaklaşan iki kişiyi tespit etti. Şahıslar polis ekiplerince yakalanırken, çevrede yapılan araştırmada araçtan yaklaşık 10 metre ilerde çimenlik alan içerisinde yan vaziyette duran kasa ve kasayı açmakta kullanılan suç aletleri yakalandı. Ekiplerin yaptığı incelemede kasanın arka kısmından delindiği, kasanın yakınında 1 adet Trabzon takı setine ait altın bileklik, kasa içerisinde 1 adet altın zincir, 2 adet altın künye, 1 adet çocuk bileziği, 2 adet kasanın yedek anahtarı bulundu. Pikap içerisinde yapılan aramada ise 1 adet dedektör ve hırsızlığın gerçekleşmiş olduğu ikametten alınan ayakkabı iziyle aynı ize sahip spor ayakkabı bulundu. Şahısların yapılan sorgusunda S.İ ve G.G isimli şahıslar olduğu tespit edilirken iki şahıs emniyette yapılan sorgularının ardından 31 Ağustos 2022 tarihinde çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

 


Editör: D. Son Haber