Akçakoca sosyal konut projesine dahil edildi

Akçakoca sosyal konut projesine dahil edildi
16.09.2022 - 23:01
Güncelleme 16.09.2022 - 23:22
Kaynak: Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan sosyal konut projesi kapsamında yer almayan Akçakoca ilçesi, İlçe Kaymakamı Mustafa Can ve Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı’nın girişimleri sonucunda 100 konutla projeye dahil edildi.

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan sosyal konut projesi ülke genelinde evi olmayan vatandaşlar için heyecan oluştururken proje kapsamında Düzce’ye toplamda 1100 konut yapılacağı açıklandı. Konutların 400’ü merkez ilçeye, 202’si Boğaziçi beldesine, 176’sı Cumayeri ilçesine, 162’si Kaynaşlı ilçesine, 80 tanesi Gölyaka, 80 tanesinin ise Yığılca ilçesine yapılacağının duyurulmasının ardından özellikle Düzce’nin en büyük ilçesi olan Akçakoca’nın sosyal konut projesi kapsamında yer almaması tepkilere neden oldu.

Proje kapsamında alınmayan Akçakoca’nın projede yer alması için Akçakoca Kaymakamı Mustafa Can ve Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı harekete geçti. Kaymakam Can, hazine tarafından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne spor alanı olarak tahsis edilen alanı İl Müdürü İsa Yazıcı’nın kendilerine tahsisi için çalışma yapmasını istedi. İl Müdürü Yazıcı, spor alanını Akçakoca Kaymakamlığı’na devir ederek, 100 konutluk proje alanının oluşmasını sağladı.  


Editör: D. Son Haber