Ümit Yılmaz'dan Zehirli Atık Tepkisi: Asla Müsaade Etmeyiz!

DüzceSonHaber

Ümit Yılmaz'dan Zehirli Atık Tepkisi: Asla Müsaade Etmeyiz!
25.09.2021 - 20:07
Kaynak: Haber Merkezi

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Akçakoca’ya yapılmak istenen cüruf ayrıştırma tesisini gezdiğini, tesise bu haliyle izin verilmesi durumunda çok yakın gelecekte ciddi çevresel sorunların yaşanacağını söyledi. Yılmaz ayrıca, Akçakoca halkının sağlığına zarar verecek hiçbir girişimin yanında olmayız dedi.

Ereğli Demir Çelik Fabrikasının, tehlikeli ve tehlikesiz denilen atıklarının, Alaplı dan sonra, Akçakoca da işleme girişimine tepkiler giderek artıyor.  Akçakoca, Alaplı ve Ereğli çevre örgütleri bugün saat 18,00’de tesis önünde bir basın açıklaması düzenleyerek yetkilileri harekete geçmesini isteyecek.

Konuyu yakından takip eden MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Akçakoca’ya yapılmak istenen cüruf ayrıştırma tesisini gezdiğini, tesise bu haliyle izin verilmesinin büyük hata olacağını söyledi.

AYRIŞTIRMA HAVUZLARINDA BİRİKEN SU ZEHİR SAÇACAK

Akçakoca kamuoyu tarafından başlatılan itiraz sürecinin sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirten Milletvekili Yılmaz, Akçakoca sapağına yapılmak istenen tesisi gezdiğini ayrıştırma havuzlarında biriken suyun denize deşarj edileceğini ve bir süre sonra o bölgede denize girmenin mümkün olmayacağını söyledi.

CÜRUF, DENİZ SUYUYLA KARIŞTIĞINDA ÇOK TEHLİKELİ

 Erdemir’den getirilen malzemenin içinden kırma, dökme yapacak olan firma cürufun arasındaki madenleri geri dönüşüm olarak sattığında çok büyük paralar kazanacaklar. Onun için Akçakoca sapağına tesis kurmak için çaba gösteriyorlar ancak bu, bölgemiz için  çok tehlikeli. Cüruf, hem toz bakımından hem de suyla karıştığında, deniz suyuyla da karıştığında tehlike oluşturduğunu söyleyen Yılmaz,  Tesisin bir süre sonra canlılara zarar vereceğini ve bu nedenle itiraz ettiklerini söyledi.

TAKİPÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Konunun bundan sonraki süreçte takipçisi olacağını söyleyen MHP Milletvekili Ümit Yılmaz, Akçakoca halkı rahat olsun, onların  zararına, doğasına çevresine zarar verecek  hiç girişimin yanında olmadıklarını ve bundan sonra da olmayacaklarını söyledi. Çevre Şehircilik İl Müdürü Nurhan Kartal ile görüştüğünü söyleyen Milletvekili Yılmaz, konuyu yakından takip ettiğini sözlerine ekledi.


Editör: A. Gölge