Eğitim-Bir-Sen Akçakoca'da ki haberi yalanladı

DüzceSonHaber

Eğitim-Bir-Sen Akçakoca'da ki haberi yalanladı
1.12.2021 - 13:09
Kaynak: Haber Merkezi
4

Eğitim-Bir-Sen Düzce Şubesi BaşkanI Ömer Faruk Çelebi, Akçakoca'da yayın yapan bir sitede çıkan ve Atatürk Ortaokul Müdürü Aykan Gülbahar'ın suçlandığı habere tepki göstererek "Okul müdürüne itibar suikastı yapılıyor" dedi. 

Çelebi açıklamasında ilçe emniyet müdürlüğü ile hastaneye götürülen çocukların baba şiddetiyle karşı karşıya olduğunu belirterterek "30 Kasım 2021 Salı günü Akçakoca Gazetesi tarafından Atatürk Ortaokulu Müdürü ile ilgili “Dersten Aldırdığı Çocukları Karakol ve Hastane Koridorlarında Dolaştırdı” başlığı ile haber yapılmış, haber içeriği ile okul müdürüne itibar suikastı yapılmaya çalışılmıştır. Söz konusu olay sınıf rehber öğretmeninin öğrencisinde gözlemlediği durgunluk ve mutsuzluk belirtilerini okul rehber öğretmeni ile paylaşması bunun üzerine okul rehber öğretmeninin öğrenci ile görüşmesi ve kardeş olan öğrencilerin ifadeleri ve devamında da annenin bu verilen ifadeleri onaylaması ile babanın çocuklara şiddet uyguladığını kanaati oluşmuştur" dedi. 

REHBER ÖĞRETMEN ÇOCUKLARA ŞİDDET UYGULANDIĞINI TESPİT ETTİ

Çelebi açıklamasında çocuklarının şiddete uğradığını anneleri tarafıdnan teyit edildiğini dile getirerek "Okul rehber öğretmeni tarafından iki kardeş öğrenciyle farklı zamanlarda yapılan görüşmelerde babanın çocuklarına şiddet uyguladığı ve annenin de olayı teyit etmesi sonucunda okul rehber öğretmeninde bir kanaat oluşmuş, durum hakkında okul müdürü bilgilendirilmiş, bunun üzerine 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu 6. Maddesi ile Türk Ceza Kanunu 278. ve 279. Maddelerinin yüklediği sorumluluktan dolayı okul idaresi olayı savcılığa bildirmiştir. Bildirim sonrasında Akçakoca Gazetesi’nin okul müdürünü suçladığı çocukların emniyete ifadeye götürülmesi ve hastanede yapılan sağlık kontrolleri gibi bütün iş ve işlemler savcılık talimatları ile yerine getirilmiş olup okul idaresinin herhangi bir tasarrufu olmamıştır. Hal böyle iken Akçakoca Gazetesi tarafından okuldan herhangi bir bilgi alınmaksızın tek taraflı ve kasıtlı olduğunu düşündüğümüz bir şekilde olay haberleştirilmiş, okul idaresi kanunen yapmak zorunda olduğu bildirimden dolayı hedef gösterilmiştir. İşin daha vahim olan tarafı, babalarının şiddetine maruz kaldığını söyleyen çocukların, babaları ile ilgili verdiği ifadeler bu haber sebebi ile ortaya çıkmış olup, bundan sonra çocuklara ve anneye yapılacak her türlü şiddetten haberi yapan Akçakoca Gazetesi sorumludur" şeklinde konuştu.


Editör: A. Gölge