Çöken yol kaderine terk edildi kimse açıklama yapmak istemiyor

DüzceSonHaber

7.04.2022 - 15:15
Kaynak: Haber Merkezi

Düzce ve Zonguldak illeri ile Sakarya arasında ulaşımı sağlayan Karadeniz Sahil Yolu’nda meydana gelen heyelanın ardından yol trafiğe kapatılırken, yola bağlantısı olan illere gitmek isteyen sürücüler köylerin içerisinden açılan alternatif yollara yöneldiler. Diğer yandan heyelan olan bölgede henüz bir onarım çalışması başlatılmazken, kurumlar açıklama yapmaktan kaçındı.

Düzce ve Zonguldak illeri ile Sakarya arasında ulaşımı sağlayan Karadeniz Sahil Yolu, aşırı kar yağışının ardından eriyen kar sularının etkisi ile Akçakoca Edilli mevkiinde meydana gelen heyelan nedeniyle çöktü. Yol kullanılmaz hale gelirken, asfalt tamamen zarar gördü. Çökme sonrası yol, her iki yönlü trafiğe kapatıldı.

Trafiğe kapanan yolda herhangi bir onarım çalışması başlatılmazken, Karayolları Genel Müdürlüğü, Düzce Valiliği yada ilgili kurumlar açıklama yapmaktan kaçındı. Diğer yandan çökme nedeniyle yolu kullanamayan ve Düzce-Zonguldak ile Sakarya istikametine gidecek sürücüler Paşalar Köyü içerisinden açılan geçici yolu kullanmaya başladılar.

Paşalar Köyü sakinlerinden Ali İlhan, yolun daha önce ki yıllarda da çöktüğünü ifade ederek “Bundan iki yıl önce 50 metre aşağısı tekrar çökmüştü. Yaptılar tekrar çöktü. Buradan bir su yolu vardı. Onu doldurmadan yolu yaptılar ve tekrar çöktü. Bu olduğumuz yerin tekrar çökme durumu var. Biz bu bölgede büyüdük. Jeolojik durumu, drenaj durumuna bakılmadan yol yaptılar. Yolda ufaktan bir çatlaklık vardı ama geçen gece tamamen çökmüş diye duyduk sonra jandarma geldi kapattı. Paşalar Köyü oradan Hemşin ve Karatavuk Köylerine çıkıyor, eski yola girip devamından çıkmış oluyor” dedi.

Kocaeli yada Düzce istikametine giderken alternatif yolu kullanan sürücüler ise “Bu alternatif yolu kullanacağız. Başka çaremiz yok. Bu yolun çökmesi ya iki ya üçtür. Köy yolundan gidiyorsunuz. Hem yavaş gidiyorsunuz hem çok virajlı. Dağlık bir yol” dediler.

 

 


Editör: D. Son Haber
Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz