Akçakoca’da PKK operasyonunda 1 yerel gazeteci 2 HDP ilçe başkanı tutuklandı

DüzceSonHaber

Akçakoca’da PKK operasyonunda 1 yerel gazeteci 2 HDP ilçe başkanı tutuklandı
12.04.2022 - 11:24
Güncelleme 12.04.2022 - 11:29
Kaynak: Haber Merkezi

Akçakoca’da PKK/KCK’ya dernek adı altında yardım toplayarak maddi destek sağlayan şahıslara yönelik yapılan operasyonda 1’i yerel anlamda gazetecilik faaliyeti yürüten, diğerleri HDP’nin ilçe başkanlıklarını yapan 4 kişi tutuklandı.

Akçakoca İlçesi’nde PKK/KCK yapılanmasına yönelik yapılan operasyonda Akçakoca’da ve İstanbul’da toplam 16 kişi yakalandı. Yakalanan şahıslar üzerinde yürütülen istihbarat çalışmaları sonucunda PKK/KCK'nın Irak'ın kuzeyindeki kamplarına giden ve buradan Düzce'ye görevlendirilen örgüte yardımcı olan kişilerin, "sözde Kobani'ye yardım kampanyası" ile Akçakoca’ya Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden çalışmak için gelen mevsimlik tarım işçileri, inşaat işçileri, diğer işçi ve vatandaşlardan "tehdit, baskı, cebir ve şiddet yoluyla 2015 yılı ve sonrasında vergi adı altında terör örgütü adına para topladığı tespit edildi.

Şüphelilerin, örgüt adına yapmış oldukları vergilendirme faaliyetlerini legal zeminde daha rahat yürütebilmek için "KARDER Derneği" kurduğu, toplanan paraların şüphelilerce Hakkari, Diyarbakır, Batman ve Van'da örgütün Irak-Hakurk-Kaniras bölgesinde sözde lojistik sorumlusu olarak faaliyet gösteren örgüt mensuplarına elden teslim edildiği, bunun üzerine ekiplerce operasyon başlatıldığı bildirildi.

Düzce ve İstanbul'da 4 Nisan'da gözaltına alınan 16 şüphelinin araç, ev, iş yeri ve eklentilerinde yapılan aramalarda ele geçirilen örgütsel doküman, dijital materyal ve makbuzlara da el konuldu.

Şahısların yapılan işlemlerinin ardından Düzce Adliyesi’ne sevk edildiler. 16 kişiden Akçakoca İlçesi’nde yerel gazetecilik faaliyeti yürüten T. Top., HDP Akçakoca İlçe Başkanı Galip A, HDP Cumayeri İlçe Başkanı Nevzat G ve Zeynep G tutuklanırken, 12 şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şahısların serbest bırakılmalarına karşın savcılığın itiraz edeceği öğrenildi.  


Editör: D. Son Haber