Dertli’den zehir zemberek açıklamalar

DüzceSonHaber

Dertli’den zehir zemberek açıklamalar
24.09.2022 - 00:06
Kaynak: Haber Merkezi

 

Düzce TSO Meclis Başkanı Ahmet Dertli, Oda şirketinin hesaplarında usulsüzlük olduğu iddiasıyla şikayetçi oldu.

Dertli, düzenlediği basın toplantısında, TSO şirketinin gelir ve giderleriyle ilgili bazı rakamlar paylaştı.

Oda şirketinin faaliyetinin her dönem meclise sunulduğun, ancak son dönem hesapların meclis gündemine getirilmediğini anlatan Dertli, şöyle devam etti:

“Bu konuda birkaç meclis döneminde Tuncay Şahin ve yardımcılarına hesapları getirmelerini söylememe rağmen hala bana bir şey getirilmemiştir. Ben de bu şirketin Müdürü olan Bülent beye konuyu anlattım, hesapların meclise gelmesi gerektiğini söyledim. Bülent bey bana bu şirket böyle bir iş yapmıyor sadece personel işi yapıyor diye cevap verdi. Hatta beni hayal kurmakla suçladı. Bende 2022 ağustos ayı  olağan üstü meclis toplantısında tekrar konuyu açtım artık seçime giriyoruz bu şirketin hesaplarının bir sonraki toplantıya getirilmesini son kez tekrar söyledim. En son 8 eylülde ki olağan meclis toplantısının gündemine yazdım. Bu toplantıya,  odamızın yönetim kurulu hesap vermemek ve aynı zamanda meclisin denetim hakkını kullanmasını engellemek için katılmamışlar ve herhangi bir doküman getirmemişlerdir.”

Dertli, TSO şirketinin OSB’deki bir inşaat işini bir firmaya verdiğini belirterek, “Bu inşaat için Düzce TSO Hizmet firmasından 16.897.205,08 TL + KDV para ödenmiş, bunun karşılığında 14.902.184,40 TL tahsilat yapılmıştır. Burada 1.995.020,68 TL zarar edilmiştir” dedi.

Ahmet Dertli, “Sadece bu hesaplar bile başlı başına büyük sorun olmaktadır. Bu açıklamayı Meclis üyemiz Bülent Sivrikaya’nın eşinin paylaşımından esinlendiğim ve amacımın ne olduğunu anlaması ve yapılan işlerden başta eşi Bülent bey olmak üzere bilgilenmesini sağlamaktır. Bu işlerin hiç birinde Bülent beyin imzası bulunmamaktadır. Bu durum ile ilgili şirketin diğer müdürü veya müdürleri tarafından Bülent beye bilgi verilmemiştir. Yani Bülent bey burada Tuncay Şahin ve Bilal Türkan tarafından kandırılmıştır. Bende kendisini tanıdığım kadarıyla dürüst olan Bülent beye bu durumu anlatmaya çalışmama rağmen ısrarla beni hayalcilik ile suçlaması biraz düşündürücüdür. Yine de kendilerine her türlü imkanı tanıdım getirin hesapları inceleyelim meclisi bilgilendirelim. Ama bu diğer arkadaşlar meclisin denetim yetkisini kullanmaması için meclisin Temmuz Ağustos mizanlarını bile incelememişlerdir. komisyon üyelerini arayarak denetim yapılmamasını sağlamışlardır” ifadelerini kullandı.

Dertli, şunları söyledi:

“Bende bu delil ve bilgiler çerçevesinde şirketin banka hesaplarında olması gereken paraların olmaması, şirketin kasıtlı zarar ettirilmesi, hususları başta olmak üzere bu hafta başı Düzce TSO Meclis Başkanı olarak Düzce Cumhuriyet savcılığına müracaat ettim.

Şimdi ben bu hiçbir şeyden haberi olmayan ve beni hayalcilik ile suçlayan arkadaşımdan açıklama bekliyorum. Neden meclis denetimi için evrakları göndermedin? sen bu şirketin müdürü değil misin? burada bir usulsüzlük varsa, benim haberim yoktu diyeceksin ve varsa neden hala sana bile bilgi vermeyen diğer müdürler ile berabersin? senin de bu odanın şirketinin 1 kuruşuna zarar gelmemesi için ne gibi girişim yapacağını bende merak ediyorum. Bu konuda kim olursa olsun her yerde her platformda tartışmaya hazırım. 

Başta Bülent beyin eşini üzülmesinden dolayı bu hoş olmayan durumdan bende çok mutlu değilim. Bu açıklamayı yapmak bile bana çok zor geliyor.”


Editör: D. Son Haber