Öğrenci servislerine denetim

DüzceSonHaber

Öğrenci servislerine denetim
20.10.2022 - 14:44
Kaynak: Haber Merkezi
2

 

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde okul servislerine yönelik uygulama yaptı. Uygulamada kontrolden edilen 15 servis ve servis sürücüsünün belirlenen kurallar dışında hareket ettiği ortaya çıkarken, 8 servisin ise fazla yolcu aldığı tespit edildi.

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Trafik şubesi ekipleri Metek TOKİ konutları içerisinde bulunan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu önünde şok okul servisi uygulamaları yaptı.

Yapılan uygulamalarda 55 okul servisi kontrol edilirken, servislerden 15’inin okul servisleri için belirlenen yönetmelik ve kriterlere uygun olmadığı tespit edildi. Kuralları aykırı hareket ettiği gerekçesiyle servis araçlarına 4 bin 213 lira cezai işlem uygulandı.

Ayrıca kontrol edilen servislerden 8 okul servisinin fazla yolcu taşıdığı tespit edildi. Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin şok uygulamalara aralıksız devam edeceği bildirilirken, eksikleri olan ve mevzuata uymayan okul servis sahipleri ve okul servis sürücülerine ciddi cezalar uygulanacağı bildirildi.

   

 


Editör: D. Son Haber