Bir dönem eleştirdiği AK Parti’nin şimdi yanından ayrılmıyor

DüzceSonHaber

Bir dönem eleştirdiği AK Parti’nin şimdi yanından ayrılmıyor
31.12.2022 - 13:59
Güncelleme 31.12.2022 - 14:00
Kaynak: Haber Merkezi

 

AK Parti kurucularından olan Abdüllatif Şener’in, AK Parti’den istifa etmesinin ardından kurduğu Türkiye Partisi İl Başkanı olan ve il başkanı olduğu dönemde AK Parti’yi, Genel Başkanı Şener ile birlikte adeta yerden yere vuran Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdoğan Bıyık, şimdilerde yerden yere vurduğu AK Parti ile siyasi gezilere dahi çıkmaya başladı.

AK Parti kuruluşunda yer alan ve uzun dönem bakanlık yapan Abdüllatif Şener, AK Parti’den istifa ederek Türkiye Partisi’ni kurdu. Yeni partinin kuran Şener, kurucusu olduğu AK Parti’yi o dönemlerde olduğu gibi şimdilerde de ağır dille eleştirmeye devam ediyor.

CHP’den milletvekili dahi olan hatta Türkiye Partisi Genel Başkanı olduğu dönemde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adalet yürüyüşüne destek veren Şener, il başkanı olarak ise şimdilerin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdoğan Bıyık’ı atadı.

Göreve atanan Bıyık, Türkiye Partisi İl Başkanı olduğu dönemlerde hem AK Parti’yi hem AK Parti politikalarını ağır dille eleştirerek adeta AK Parti’yi yerden yere vurdu.

Ancak Türkiye Partisi’nden milletvekili ve belediye başkanı adayı olmayı hayal eden Bıyık, aradan geçen zaman içerisinde Abdüllatif Şener tarafından milletvekili adayı olmamasını söylemesi ve Türkiye Partisi’nin siyaset çöplüğüne gömülmesiyle birlikte bu kez MHP saflarına katıldı.

MHP’den Düzce Belediye Başkanı adayı olan Bıyık, girdiği seçimlerde MHP’yi Düzce’de 3. Parti yaparak seçimlerden büyük yenilgiyle çıktı ve MHP’nin büyük ölçüde kan kaybetmesine neden oldu. Buna rağmen MHP İl Yönetim Kurulu üyesi ve MHP İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Bıyık, TSO seçimleri için buradan da istifa ederek seçimlere girdi.

Düzce TSO Başkanı seçilmek için bu kez AK Parti’ye yaklaşan Erdoğan Bıyık, bunun karşılığını alarak TSO Başkanı oldu. TSO Başkanı olmasında büyük rol oynayan AK Parti’ye borcu olan Bıyık, bu kez bir dönem yerden yere vurduğu AK Parti ile siyasi çalışmalara dahi katılmaya ve mahalle mahalle gezmeye başladı.

Bir sivil toplum örgütünün Düzce il temsilcisi olarak tarafsız olması gereken Bıyık, siyasi alanda sahaya inince özellikle TSO üyesi olan ve karşı görüşteki iş insanlarının da tepkisini çekti.

Yaklaşık 3 aydır TSO Başkanı olarak görev yapan ve henüz 3 ayda TSO üyelerini büyük bir kavganın  içine çekerek sadece makam arabası alan ve makam odasını yenileyen Bıyık’ın bir sonraki seçimlerde hangi partiye yaklaşacağı ise merak edilmeye başlandı.


Editör: D. Son Haber